Galvenie » 2013 » Februāris » 12 » Florāns Amodio ir gatavs Eiropas čempionātu medeļām pievienot Pasaules čempionātu medaļas
21:13
Florāns Amodio ir gatavs Eiropas čempionātu medeļām pievienot Pasaules čempionātu medaļas

foto: getty images


Šogad Eiropas čempionātā Florāns Amodio (Florent Amodio), izcīnot sudraba medaļu, apliecināja, ka pirms dieviem gadiem izcīnītais Eiropas zelts nebija nejaušība. Trīs sezonu laikā Amodio ir izcīnījis pilnu medaļu komplektu Eiropas čempionātos, kas padara viņu par stabilāko Eiropas slidotāju

 

Pēdējos gados smagi strādājošais Florāns, kurš apliecina sevi, kā ļoti artistisku un ekspresīvu slidotāju uz ledus, ir arī ļoti daudz pielicis tehnikā. Viņš atzīst, ka liela daļa viņa panākumu ir saistīta ar sadarbību ar Krievijas speciālistu Nikolaju Morozovu (Nikolai Morozov). Morozovs arī neslēpj, ka ir ļoti lepns par Florāna panākumiem.

 

„Protams, biju ļoti apmierināts ar Florānu un viņa sudrabu Eiropas čempionātā!” Morozovs teica presei pēc čempionāta. „Viņš slidoja pēdējais stiprākajā iesildīšanās grupā un tas vienmēr ir ļoti grūti.”

 

„Florāns kāpa uz ledus pēc perfektās Havjēra Fernandesa (Javier Fernandez) izvēles programmas. Viņš redzēja augstos punktus, kurus Havijs saņēma, bet vienalga uzkāpa uz ledus koncentrējies un parādīja ļoti cienījmu sniegumu.”

 

Icenetwok.com jautāja Amodio par viņa nesenajiem panākumiem, medaļu kolekciju un nākotnes plāniem.

 

Icenetwork.com: Pēdējo triju gadu laikā esi izcīnījies visu trīs krāsu medaļas Eiropas čempionātos. Kādas ir tavas domas sakarā ar šo sasniegumu un ko tas nozīmē tev?

 

Florāns: Esmu lepns par sevi, par savu darbu un par savu komandu. Es Novogorskā (treniņu bāze netālu no Maskavas) strādāju ļoti smagi. Es atdevu sevi visu, lai būtu labākais, bet zinu, ka tas ir tikai sākums. Es gribu vairāk un vairāk, bet esmu laimīgs, jo katru gadu es kļūstu labāks. Ir daudz lietu, kuras varu uzlabot, un man vēl daudz jāstrādā, bet tagad tas nav vairs tikai sapnis - būt uz viena no prestižākajiem pjedestāliem.

 

Icenetwork.com: Speciālisti atzīmēja, ka tu izskatījies ļoti pārliecināts par sevi Zagrebā. Tavā vērtējumā – vai tas pateicoties tavai augošajai pieredzei vai arī kādu citu faktoru ietekmē?

 

Florāns: Nezinu... Droši vien pieredze noteikti palīdz, bet es vienkārši zināju, ka esmu gatavs. Es izdarīju savu darbu un tas arī viss – citu neko es vairs nevaru ietekmēt.

 

Icenetwork.com: Kā tu vērtē 2013.gada Eiropas čempionātu kopumā? Vienā intervijā tu teici, ka sacensības bijušas vienkārši „trakas”.

 

Florāns: Jā, visu medaļnieku priekšnesumi bija lieliski. Esmu laimīgs par Eiropu. Mēs parādījām, ka varam būt ļoti bīstami, īpaši ņemot vērā Olimpiādes tuvumu. Tā, ka viss ir perfekti.

 

Icenetwork.com: 2011.gadā tu sagādāji sensāciju, uzvarot Eiropas čempionātā, debitējot šajās sacensībās. Sekojošajos gados tu apliecināji, ka tā nebija tikai vienas dienas sensācija un tagad tu esi viens no stabilākajiem Eiropas slidotājiem. Ko tu par to domā?

 

Florāns: Es strādāju smagi katru dienu. Esmu viens Novogorskā un tas arī ir ļoti smagi. Bet – tajā pat laikā – tas padara mani stipru. Nikolajs dod man visu, es tikai izmantoju savas iespējas un katru dienu daru vairāk un vairāk. Esmu lepns par to, ko paveicu, bet ir vēl daudz visa, ko vēlos paveikt.

 

Icenetwork.com: Pirms diviem gadiem tu teici, ka daiļslidošana nav populārs sports Francijā. Tomēr Zagrebā mēs redzējam jaunus, interesantus slidotājus no Francijas. Vai daiļslidošanas popularitāte ir augusi?

 

Florāns: Daiļslidošana joprojām nav populāra un tāpēc es ļoti cenšos interesi par šo sporta veidu pacelt savā valstī. Mēs varam izdarīt daudz ko ar daiļsidošanu. Daudzi cilvēki mīl daiļslidošanu. Zinu, ka daiļslidošana nav futbols, tomēr TV un avīzes tagad vairāk interesējas par daiļslidošanu. Mums tikai jābūt gudriem un jārada vairāk un vairāk katru gadu, jārada cilvēkos interesa, emocijas. Visam ir jābūt spraigam un intensīvam – tā ir atslēga [uz daiļslidošanas popularizēšanu].

 

Icenetwork.com: Pasaules čempionāta bronzas ieguvēja Natālija Pešalā (Nathalie Péchalat), kura nevarēja sacensties Zagrebā viņas partnera traumas dēļ, iejutās jaunā lomā – bija Francijas komandas kapteine. Ko viņas klātbūtne un atbalsts nozīmēja slidotājiem?

 

Florāns: Tās bija sliktas ziņas [Francijas] komandai. Ziniet, mēs esam kā ģimene, tāpēc, kad uzzinājām, ka Natālija tomēr brauks, mēs bijām ļoti laimīgi! Viņa ar savu atbalstu mums visiem deva enerģiju. Viņa mums palīdzēja un tas bija brīnišķīgi. Mēs bijām tik laimīgi dalīt šos mirkļus ar viņu. Mēs mīlam Natāliju un Fabiānu (Fabian Bourzat) un, lai gan viņi palaida garām vēl vienu Eiropas zelta medaļu, viņi būs lieliski nākamajās sacensībās.

 

Icenetwork.com: Pēc Eiropas čempionāta tu piedalījies slavenajā šovā „Māksla uz ledus” (Art on Ice) Šveicē. Ņemot vērā tavu kreativitāti un ekspresiju, ko šāda veida šovi tev dod?

 

Florāns: Šis šovs ir man asinīs un tas ir iemesls, kāpēc es slidoju. Tas ir neticami, kad katru vakaru [tribīnēs] redzu ap 10 000 cilvēku. Tas ir jautājums, kuru mums sev jāuzdod: kāpēc katru dienu sešas dienas, kad šovs notika, atnāca 10 000 cilvēku un kāpēc Eiropas čempionātā, kur hallē bija vieta 5 000, halle nebija pilna? „Māksla uz ledus” manā izpratnē ir viena no labākajām šovu turnejām pasaulē, tāpēc esmu ļoti laimīgs tajā piedaloties un īstenojot savu sapni.

 

Icenetwork.com: Kā un kur tu gatavosies Pasaules čempionātam? Varbūt ir laiks sākt krāt medaļas kolekcijai arī tur?

 

Florāns: Es gatavošos ASV. Man jāslido tīri abas programmas un man jāparāda savs labākais slidojums tur. Un – jums taisnība – ir laiks to darīt [sākt krāt Pasaules čempionātu medaļas ;) ].



Avots: http://web.icenetwork.com/news/article.jsp?ymd=20130208&content_id=41489366&vkey=ice_news

Skatījumu skaits: 1223 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Florāns Amodio | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: