Galvenie » 2011 » Maijs » 30 » Havjērs Fernandess popularizē daiļslidošanu Spānijā
18:47
Havjērs Fernandess popularizē daiļslidošanu Spānijā
foto - Getty Images

Havjērs Fernandess (Javier Fernandez) cenšas iezīmēt Spāniju daiļslidošanas kartē. Izcīnot devīto vietu 2011. gada Eiropas Čempionātā un desmito vietu 2011. gada Pasaules Čempionātā – Hvjērs nodrošināja divas dalībnieku vietas nākamā gada Pasaules Čempionātā.

Icenetwork.com piedāvā interviju ar Haviju.

Intervētājs: Nesen Spānijas sporta apskatnieks teica: „Tagad cilvēki visā pasaulē zina, ka Spānijas sports nav tikai Real Madrid un Barcelona futbola klubi. Mums ir Havjērs Fernandess!” Vai vari mums pastāstīt, kā tavus panākumus uz ledus uztver Spānijā?

Havjērs: Nu, televīzija, avīzes un radio šobrīd ir ļoti ieinteresēti daiļslidošanā. Daiļslidošana saprotams nav populārākais sporta veids Spānijā un daudzi cilvēki pat nenojauš, ka mums ir slidotāji – bet zinošo ir daudz vairāk, kā pirms 2 gadiem. Jebkurā gadījumā, mēs darām visu iespējamo, lai padarītu daiļslidošanu par vienu no populārajiem sporta veidiem Spānijā. Šis sporta veids piedzīvojis lielu attīstību Spānijā vien dažu gadu laikā.
 
Intervētājs: Ko tev pašam tavs top 10 rezultāts pasaules Čempionātā nozīmē?
 
Havjērs: Tas bija mans šīs sezonas mērķis un es esmu ļoti laimīgs, jo Spānijas komanda paliek ar katru gadu arvien lielāka. Es ceru, ka mēs izaugsim vēl lielāki!
 
Intervētājs: Tu izlēcis divus četrapgriezienu lēcienus izvēles programmā PČ. Vai pievienosi četrapgriezienu lēcienu īsajai programmai nākamajā sezonā?
Havjērs: Jā, tas ir mans pirmais izaicinājums nākamajai sezonai, bet mēs skatīsimies, kā mums veiksies. Šobrīd ir pāragri kaut ko solīt, bet es ticu, ka nākamajā sezonā manā īsajā programmā būs četrapgriezienu lēciens.
 
Intervētājs: Kā tu saglabā balansu savā slidojumā un programmas komponentēs pēc tam, kad paveikti fiziski nogurdinošie četrapgriezienu lēcieni?
 
Havjērs: Man šķiet, ka mana spēcīgākā puse daiļslidošanā ir lēcieni. Jā, taisnība, tu iztērē ļoti daudz enerģijas lecot četrapgriezienu lēcienus, bet man personīgi grūtāk ir lēkt divu trīsapgriezienu kombināciju, nekā četrapgriezienu lēcienu. Tāpēc izturēt programmu ar diviem četrapgriezienu lēcieniem man nav problēmu.

Intervētājs: Kā tu gatavojies savam Džeka Sperova tēlam Karību jūras pirātu programmā?
Havjērs: Katram ir savs „tēls”. Man liekas, ka mans „tēls” ir ļoti līdzīgs Džekam Sperovam. [Havjērs smejas]. Nemaz nebija grūti mēģināt uzvesties tā, kā viņš uzvedas filmā, bet reizēm ir grūti nepakrist, gāzelējoties soļu celiņā, bet ar savu kāju darbību es iemācījos, kā to paveikt.

Intervētājs: Ko tu gribētu attēlot nākotnes programmās? 
Havjērs: Es nezinu. Man šobrīd nav ideju, bet es mēģināšu dažādu stilu mūzikas. Šobrīd pāragri ko teikt par mūzikas galīgo izvēli, bet, protams, mums būs jāizlemj, ko mēs darīsim nākamajā sezonā.

Intervētājs: Tava treniņu kolēģe Miki Ando ir Pasaules čempione. Ko tu domā par viņas panākumiem?
Havjērs: Nu, ir brīnišķīgi, kad tev apkārt ir tik lieliski daiļslidotāji, kā Miki. Tas tevi padara stiprāku, jo arī tu pats gribi būs Pasaules čempions. Esmu ļoti laimīgs par viņu. Viņa smagi strādā un viņai ir viņas zelta medaļa.

Intervētājs: Kādi ir tavi mērķi nākamajai sezonai?
 
Havjērs: Mani mērķi ir iekļaut četrapgriezienu lēcienu īsajā programmā un iekļūt pirmajā pieciniekā Eiropas čempionātā. Tas ir tas, ko šobrīd gribu, bet tad jau redzēs, kāds būs mans treniņu progress.
 
 
Skatījumu skaits: 1093 | Pievienoja: sanda_donika | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 2
2 Casper  
0
Ņemot vērā, ka tavā avotā nav tiešu norāžu uz izejas mrtaeiāliem, tad atstāšu to precizitāti autora ziņā. Jebkurā gadījumā, cilvēku zaudējumi bija nenormāli lieli.

1 Kohinoor  
0
Thanks alot - your answer solved all my problems after several days strniglgug

Vārds *:
Email *:
Kods *: