Galvenie » 2013 » Marts » 15 » Ar "sapņu slidojumu" un pasaules rekordu pēc īsās dejas vadībā Deivisa/Vaits #PČ2013
14:18
Ar "sapņu slidojumu" un pasaules rekordu pēc īsās dejas vadībā Deivisa/Vaits #PČ2013

foto: ctpost.com

Dejās nebija īpašu pārsteigumu. Ja nu vienīgai tas, ka ASV pārstāvji Merila Devisa/Čārlijs Vaits (Meryl Davis/Charlie White) ar savu lielisko Giselle bija par veseliem 3,25 punktiem labāki, nekā kanādieši Tesa Virtjū/Skots Moirs (Tessa Virtue/Scott Moir). Liekas, ka 3,25 punkti it kā maz, bet dejās tas nav maz, turklāt starp šiem mūžsenajiem sāncenšiem. Tomēr es piekrītu tiesnešiem - Merila un Čārlijs ir pelnījuši būt vadībā pēc īsās dejas. Viņu slidojums bija perfekts - cita vārda neatrodu. Paši sportisti preses konferencē šo savu slidojumu nosauca par "sapņu slidojumu". Viņi ieguva 77,12 punktus, kas ir jauns pasaules rekords.

Čārlijs: "Tā ir laba zīme, ja no paša sākuma līdz beigām tu lieliski pavadi laiku. Parasti, kad slido programmu, no malas varbūt šķiet, ka tev visu to laiku ir labi, ka izbaudi katru sekundi, bet reizēm tu tomēr piedomā tur un šur, slidojums neliekas perfekts pilnīgi visas programmas laikā. Ir jauki atbraukt un slidot sacensībās tā, kā mēs slidojam treniņos."

 

Merila: „Mums sagādā lielu prieku šīs programmas slidošana. Mēs cenšamies šo prieku dalīt ar auditoriju.”

 

Tesas un Skota īsā programma Valsis turpinās (The Waltz Goes On) arī ļoti skaista, īpaši polkas daļa. Speciālisti gan atzīmē, ka tvizlu un soļu celiņa daļa ir vājāka, nekā Merilai un Čārlijam – abiem šiem elementiem tiesneši arī iedevuši 3.bāzes līmeni.

 

Skots: „Esam apmierināti ar programmu, ar tās spēku. Vairs īpaši man nav ko teikt. Zināmā mērā mēs iedzinām sevi stūrī, bet sacensības vēl nav galā. Mēs vēl redzēsim, ko sasniegs mūsu izvēles deja – Karmena.”

 

Tesa: „Mēs atpaliekam vairāk, nekā gribētos, bet nedomāju, ka tas maina mūsu uzdevumu. Mēs dosimies uz ledus, dosimies uzbrukumā ar savu programmu – mums nav ko zaudēt.”

 

Jautāts par tvizliem, kuriem tiesneši iedeva 3.bāzes līmeni, atšķirībā no Merilas un Čārlija, Skots teica, ka viņš nekoncentrējas uz to, ka šīs ir mīļākās sacensības viņa karjerā un ka viņu neinteresē, ko domā 11 cilvēki – tiesneši, bet gan ko domā 10 000 citi cilvēki – skatītāji hallē.

 

Neliels pārsteigums varbūt ir Jekaterinas Bobrovas/Dmitrija Solovjova (Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev atrašānās 3.vietā. Viņi aizsteidzās priekšā Natālijai Pečalā/Fibianam Burzā (Natalie Pechalat/Fibian Bourzat) par nieka 0.40 punktiem. Patiesībā, tam nevajadzētu būt pārsteigumam – gan tāpēc, ka starpība ir maza, gan arī tāpēc, ka Jekaterina un Dmitrijs ir esošie Eiropas čempioni, gan arī tāpēc, ka Fabiana traumas dēļ Natālija un Fabians Eiropas čempionātu izlaida un kādu laiku netrenējās – respektīvi, Francijas pāris šobrīd nav savā vislabākajā formā, kamēr Krievijas pāris ir – to paši intervijā atzina. Vienkārši tiesneši bišķi vairāk plusiņus ielika Krievijas pārim, lai gan abi bija lieliski. Man personīgi no programmas viedokļa francūžu kankana programma patika vairāk – Natālijai piestāv flirts. ;)

 

Dmitrijs: „Mēs ieradāmies šeit savā vislabākajā formā. Esam ļoti apmierināti ar treniņos paveikto. Mēs neveicām lielas izmaiņas mūsu programmā, drīzāk mēs vienkārši pieslīpējām visus elementus un varējām šajās sacensībās parādīt vislabāko sniegumu – gan tehniski gan emocionāli.”

 

Pelnīti piektie ir itāļi Anna Kapelīni/Luka Lanotte (Anna Capellini/Luca Lanotte), no viņiem 0.39 punktus atpaliek mājinieki Keitlīna Vīvere/Endrjū Pdže (Kaitlyn Weaver/Andrew Poje), kuri gan Keitlīnas lauztās potītes dēļ netrenējās visu janvāri un februāri – viņiem tas ir ļoti labs sasniegums – un kārtējais piemērs, cik ļoti dzimtās sienas palīdz.

 

Nevar nepieminēt ASV pāri, kuriem septītā vieta ir kā ielaušanās deju elitē – Medisona Čoka/Evans Beits (Madison Chock/Evan Bates) sāka trenēties kopā pirms nepilniem diviem gadiem – 2011.gada vasarā. Rādīt tādu sniegumu tik neilgi (priekš dejām – tas ir neilgi) pēc pāra izveidošanās – tas ir ļoti augsts sasniegums.

 

Medisona: „Esam stāvā sajūsmā par savu sniegumu. Esam salīdzinoši jauna komanda, tāpēc fokusējāmies uz saliedēšanos, unisona izveidi, viens otra labāku izpratni slidojuma laikā.”

 

Evans: „Šobrīd jau esam sasnieguši tādu pakāpi, ka mums vairs nav jādomā, tikai jāslido. Man šķiet, ka vienubrīd bija sajūta, ka tur esam vien mēs divi. Nespēju atcerēties, kad vēl iepriekš būtu juties tik komfortabli. Bija sajūta, ka šī ir tāda izlaušanās programma.”

Avots: http://web.icenetwork.com/news/article.jsp?ymd=20130314&content_id=42772226&vkey=ice_news


Skatījumu skaits: 914 | Pievienoja: sanda_donika | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: