Galvenie » 2013 » Marts » 14 » Cīņa vīriešu obligātajā programmā noslēdzas ar jaunu pasaules rekordu #PČ2013
15:54
Cīņa vīriešu obligātajā programmā noslēdzas ar jaunu pasaules rekordu #PČ2013
Labdien vai labrīt, tiem, kas tikai nesen cēlušies :)

foto: Getty Images 2013

Kas par nakti! Kas par emocijām! Pulkstenis bija nedaudz pāri diviem, kad sākās īstā spriedze un uz ledus nāca divas spēcīgākās grupas. Priekšpēdējo grupu atklāja jaunais Eiropas čempions Havjērs Fernandezs. Daudzi cerēja, turēja īkšķus un gaidīja. Diemžēl vakardiena Havijam nebija no tām veiksmīgākajām dienām. Diezgan manāms bija jaunā spāņa satraukums, nebija tā atbrīvotība kādu redzējām Eiropas čempionātā, un jau sākumā skatoties sāka rasties slikta priekšnojauta. Lai gan iesākās programma ar lielisku 4S, tomēr 3A pagalam neizdevās, kā rezultātā zaudēti apmēram 7 punkti. Līdz ar to Havijam obligātā programma noslēdzās ar 80.76 punktiem (7. vieta). Nākošais uz ledus nāca 22 gadus jaunais kanādiešu daiļslidotājs, 2013. gada Četru kontinentu čempionāta uzvarētājs Kevins Reinoldss un sniedza lielisku slidojumu - divi četrapgriezienu lēcieni (4S-3T, 4T), kā rezultātā Kevinam pašlaik ir 3. vieta (85.16). Kā nākamais uz ledus kāpa pieredzējušais, skatītāju iemīļotais francūzis Braiens Žubērs, kurš kārtējo reizi parādīja savu cīnītāja garu un izpildīja lielisku obligāto programmu (4T-2T, 3A, 3L), kas ļāva viņam ierindoties 5. vietā ar 84.17 punktiem. BRAVO!

Un tad, nezinu, kas notika, bet sekoja viens katastrofisks slidojums pēc otra. Florāns Amodio nebija savā ierastajā formā, ko jau varēja manīt pēc pirmajiem diviem lēcieniem, kas bija manāni nestabili. Bet trakākais sekoja uz programmas beigām, kad Florāns, tiešā nozīmē nolikās uz ledus. Pirmajā brīdī pat likās, ka Amodio noies no ledus, jo kritiens bija spēcīgs. Tomēr viņš spēja saņemties un noslidot līdz galam. Bet ļaunums jau bija nodarīts un rezultātā pēc obligātās programmas Florāns noslēdz pirmo desmitnieku ar 75.73 punktiem. Sliktā karma turpinājās un neveiksmīgi savus slidojumus veica Tomašs Verners (17. vieta) un japāņu Takahito Mura (11. vieta). 

Pēdējo grupu atklāja otrs čehu daiļslidotājs, 2013. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas īpašnieks Mikels Brezina. Viņam slidojums daudz veiksmīgāks, enerģiski un atraktīvi, ieskaitot 4S, kas pagaidām viņu ierindo 6. vietā ar 83.09 punktiem. Savukārt japāņu jaunais talants Juzuru Hanju, kas mūs saviļņoja pagājušā gada Pasaules čempionātā Nicā ar savu brīnum skaisto izvēles programmu, vakar cieta neveiksmi - sāpīgs kritiens ar ietriekšanos bortā, atklājot programmu ar 4T. Arī pārējie lēcieni nebūt nebija tie, kādus esam raduši redzēt Juzuru izpildījumā, tāpēc arī rezultāts pēc obligātās programmas ir pagalam neraksturīgs - 9. vieta ar 75.94 punktiem.

Un tad sekoja vakara lielākā sensācija - Kazahstānas Deniss Tens, kuru pavisam nesen varējām redzēt slidojam klātienē Volvo cup sacensībās Rīgā. Deniss savu obligāto programmu pie Oskarotās filmas "The Artist" mūzikas (horeogrāfs Stefans Labjels) noslidoja vienkārši izcili, skaisti un plūstoši, kas viņam ļāva iegūt 91.56 punktus un ierindoties 2. vietā. APSVEICAM! Ne tik ļoti veiksmīgs bija Daisuke Takahaši, bet kura programma tik un tā bija viena no vakara skaistākajām. Viņam pēc obligātās programmas 4. vieta (84.67). 

Vakara nagla, protams, bija kanādietis un pašreizējais Pasaules čempions Patriks Čans (att. augšā). Skaisti, saviļņojoši, plūstoši, gaisīgi un vienkārši izcili viņš veica savu obligāto programmu pie Rahmaņinova Elēģijas E Minorā. Šis skaistais un nebaidos teikt, perfektais slidojums, nopelnīja Patrikam 98.37 punktus, 1. vietu pēc obligātās programmas UN JAUNU PASAULES REKORDU! Bet pilnīgi un galīgi pelnīti.
Obligāto programmu noslēdza amerikānis Ross Mainers, kurš pēc obligātās programmas ierindojās 14. vietā ar 70.24 punktiem.

Pirmo trīs vietu ieguvēju video no pēc-obligātās programmas preses konferences, skatieties šeit: http://www.youtube.com/watch?v=zgf2gv4Fe1k

Bet tie, kam šodien bija agri jāceļas uz darbu vai skolu, un, kas vakarnakt neskatījās tiešraidē, vīriešu obligāto programmu smuki, pēc kārtas pa slidojumam variet noskatīties šeit: http://www.youtube.com/playlist?list=PLi6CE-gEal5fGzAnhKjIR59p2zoM15Yhd


Ar nepacietību gaidām piektdienas nakti, kad uzzināsim šā Pasaules čempionāta medaļniekus vīriešu kategorijā. Skatieties izvēles programmu tiešraidē LTV7 kanālā piektdien, pl. 23:45.



Avots:
http://www.isuresults.com/results/wc2013/wc2013_Men_SP_Scores.pdf
Skatījumu skaits: 1081 | Pievienoja: krista-zelnina | Atslēgvārdi: Pasaules čempionāts 2013, Verners, Žubērs, Hanju, Londona, Kanāda, Amodio, PČ 2013, Čans, Fernandezs | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
1 Alain  
0
Vēl viens fakts. Sudrabskaņa visus šos gadus soļojot pārsvarā spēlē latviešu mūziku, tas ir, R. Paula mūziku no teātra izrādēm, kino filmām un taauts dziesmas. Šogad izņēmums, jo pielikām klāt ārzemju skaņdarbu. Šogad soļojam R. Paula "Zilais karbunkulis", R. Paula "Rasa" un Quinsy Jones "Soul bossa nova". Vienīgi žēl, ka Latvijā daudziem pūtēju mūzika šķiet garlaicīga. Jāsaka godīgi, Latvijā lielāka interese tiek izrādīta par tautiskajām dejām un koriem, orķestri ir 3. vietā. Ārvalstīs ir tieši pretēji - 1. vietā orķestri, 2. vietā kori un 3. tautiskās dejas. Jauki un patīkami ir spēlēt Latvijā savai publikai, bet daudz interesantāk ir uzstāties ārvalstīs, jo tur cilvēku interese par orķestriem ir krietni lielāka. Cilvēki uz koncertiem ierodas krietni lielākā skaitā un viņi klausās ar milzīgu interesi. Vācijā pat pēc vienas defile programmas nosoļošanas var nonākt vietējā avīzē 1. lapaspusē . Tās ir tādas manas personīgās pārdomas :)

Vārds *:
Email *:
Kods *: