Galvenie » 2012 » Janvāris » 15 » Džonijs Veirs apprecējies; domā par atgriešanos daiļslidošanā
18:17
Džonijs Veirs apprecējies; domā par atgriešanos daiļslidošanā

Intervija 2011.gada 29.decembrī

Olimpiskā liesma ir nepastāvīga, bet gandrīz divus gadus pēc viņa pēdējās paklanīšanās publikai Vankūverā, Džonija Veira (Johnny Weir) dzīve slavas spožumā turpinās. Viņa porcelāna figūriņas stils parādījās žurnālā Vanity Fair kā kosmētikas līnijas "Spīguļi un ledus” reklāmas sejai. Viņa realitātes šovs "Esi labs, Džonij Veir” drīz uzsāks otro sezonu TV kanālā Logo. Viņa pēdējā parādīšanās uz ledus šovā "Brīvdienu sapņi uz ledus” 23.decembrī Filadelfijā piesaistīja respektabli lielu pūli, tai skaitā dažus desmitus fanu no Tokijas.

"Es esmu ļoti lepns, ka varu vest citus daiļslidotājus uz šejieni un ka šova biļetes izpērk, jo cilvēki ir priecīgi mūs redzēt uz ledus,” Džonijs saka, kamēr stilists klāj spīdumu uz viņa vaigiem.

Mirkļus vēlāk apmēram 60 Veiru ģimenes draugi no Džonija dzimtās pilsētas Lankasteras Pensilvānijā ieņem ēku, sveicinot daiļslidotāju un viņa vecākus – Patiju un Džonu, pēc tam dodas ieņemt savas vietas. "Es nekad nebūtu varējis paredzēt, ka mana dzīve izvērtīsies tāda, kāda tā ir tagad. Es nekad nebūtu izvēlējies šo ceļu,” saka Džonijs.

"Tās kosmētikas līnijas reklāmas plakāti bija visur – Ņujorkas lidostā, žurnālos. Esmu pieradis sevi promocionēt, bet reklamēt šo milzīgo kosmētikas koncernu (MAC) bija brīnišķīga iespēja un tas bija fantastiski, ka viņi izvēlējās mani kā savu reklāmas modeli.” Šī kampaņa ir tikai viena no lietām, ar ko ir aizņemts Džonijs. "Kad cilvēki man prasa, ar ko es nodarbojos, es atcerēšos apmēram nedēļu senas lietas, bet agrāk notikušajām es neatminēšos detaļas. Padomāsim, tagad reklamējam MAC, es biju Macy`s lielveikalā uz Pateicības dienas parādi, tad mēs iededzām gaismas Ziemassvētku eglei Union skvērā San Francisko…” Pēc Filadelfijas šova paredzēts pagarš pārtraukums Džonija saspringtajā grafikā, un tam ir labs iemesls. "Es precos Vecgada vakarā,” atklāj Džonijs. "Viņa vārds ir Viktors (Viktor Voronov), viņš savā ziņā ir viss, ko es jebkad esmu meklējis un gribējis attiecībās. Mēs pazīstam viens otru ilgu laiku un atkal no jauna sagājam kopā pagājušajā vasarā un kopš tā brīža tas viss ir bijis kā virpuļviesulis.”

"Esmu ļoti laimīgs savā personīgajā dzīvē un arī profesionālajā, un es pateicos Dievam, ka varu būt tieši tur, kur esmu.” It kā ar to visu vēl nebūtu gana, 27 gadus vecais Veirs, kurš parasti limitē trīsapgriezienu lēcienus šovos uz vienu tulupu vai diviem, saka, ka viņš plāno atsākt nopietnus treniņus ar savu treneri Gaļinu Zmijevskuju (Galina Zmievskaja), prātā paturot iespēju atgriezties sacensībās.

"Šis ir mans pēdējais šovs 2011.gadā (šovs Filadelfijā 23.decembrī) un uz 2012.gadu vēl neko neesmu ieplānojis, jo esmu atbrīvojis savu grafiku, lai trenētos un strādātu ar Gaļinu katru dienu,” saka Džonijs. "Tagad ar Viktoru došos brīvdienās, bet pēc tam noslēgšu sevi pasaulei, lai redzētu, ko vēl spēju paveikt.”

"Varu izlēkt visus savus lēcienus un piruetes un izbaudu uzstāšanās vairāk, kā jebkad. Man pietrūkst sacensību struktūras un treniņu, un viss, kas ar to saistīts – diētas, izskatīties karsti (seksīgi ;)) visu laiku. Bet pēdējos mēnešos es tiešām esmu sācis izbaudīt iešanu uz ledus halli un strādāšanu pie dažādām piruetēm un līdzīgām lietām. Esmu atkal iemīlējies tajā visā.”
 
Vai viņš tiešām nopietni domā atgriezties sacensību daiļslidošanā?

"Mēs turam mūsu lūpas cieši aizvērtas par to visu. Nekad neesmu slēpis no saviem faniem, ka atsākšu trenēties ar Gaļinu janvāra beigās un ka gribu redzēt, pie kā tas novedīs. Ja pienāks brīdis oficiāli paziņos "jā” vai arī atzīt, ka esmu pārāk vecs un man jāatzīst aiziešana, tad tāds paziņojums būš pavasarī. Bet tagad es tiešām gribu noslēgt sevi no pasaules. Es nesaku ne "jā”, ne "nē”. Tas nāks drīz. Bet tagad es sākšu trenēties tā, it kā grasītos atgriezties.”
 
Kad vaicāts vairāk par Viktoru…

"Viņš ir brīnišķīgs. Viņš pilnīgi nav no manas vides. Viņš pat nezināja, ka esmu daiļslidotājs, kad pirmoreiz tikāmies un pat tad, kad tikāmies atkal vasarā. Viņš ir krievs. Viņš strādāja Ņujorkā ilgu laiku un tad devās atpakaļ uz Atlantu, lai strādātu kopā ar savu ģimeni, bet pēc pāris nedēļām viņš pārvācas atpakaļ uz Ņujorku. Viņš ir advokāts. Viņš ir no tās vides, pilnīgi prom no visiem maniem tusiņiem. ;) Viņš šovakar ir te, lai skatītos šovu. Viņam patīk skatīties mani uzstājamies un redzēt, ar ko patiesībā es nodarbojos, jo kādu laiku viņš no tā visa bija atbrīvots.”

Vai viņš bija liels daiļslidošanas fans?
 
"Pavisam noteikti – nē. Es satikos ar viņa vecākiem – lidoju uz Maskavu uz vienu dienu, tad uz Atlantu, tad uz slidošanas improvizāciju Grīnvilā un tad atpakaļ uz Atlantu, lai pa īstam iepazītos ar viņa ģimeni. Nekad iepriekš ko tādu nebiju darījis – situācija bija interesanta, bet tā ir krievu ģimene un esmu pavadījis laiku ar krieviem iepriekš, tāpēc zināju, ko gaidīt un tas padarīja to visu vieglāku. Viss ir perfekti. Viņš pārvācas uz Džersiju; dzīvosim kopā Ņujorkā. Nevaru iztēloties sevi dzīvojam nekur citur.”
 
Kas notiek ar Džonija TV šovu?
 
"Pabeidzu otrās sezonas filmēšanu vien pirms trim nedēļām un tas būs redzams TV kanalā Logo 2012.gada sākumā. Man šķiet, viņi liks to kopā ar RuPaul`s Show, tā ka tie abi ir viņu lielākie šovi. Biju stāvā sajūsmā par to, ka tiku pie šova vispār un domāju – pēc Olimpiādes – ko gan vēl viņi varētu filmēt. Bet esmu redzējis dažas jaunakās sērijas un tās ir ļoti smieklīgas un ziniet – esmu iemācījies gaidīt negaidīto.”
 
Vai Džonijs seko tam, kas notiek daiļslidošanā?
 
"Esmu redzējis šo un to. Sekoju saviem bērneļiem – Juzuru Hanju (Yuzuru Hanyu) un Jeļizavetai Tuktamiševai (Elizaveta Tuktamisheva), arī Adelīnai Sotņikovai (Adelina Sotnikova) un Ksenijai Makarovai (Ksenia Makarova). Šobrīd man ļoti interesanti šķiet arī pāri. Neesmu redzējis tik daudz, cik gribētos, bet pāri ir lieliski. Es nezinu, kā zināmas personas turpina uzvarēt krītot. Kad es sacentos, kritieni bija slikti un tu zaudēji, ja kriti. Es vienkārsi nesaprotu. [Tulkotājas piezīme – domājams, ka Džonijs runā par Patriku Čanu (Patrik Chan)] Tāpat es nesaprotu, kā dāmas var uzvarēt, neizlecot visus trīsapgriezienu lēcienus. Neskatoties uz to, cik labas viņas ir, tie ir dāmu daiļslidošanas spēcīgākie elementi – viņām jālec. [Tulkotājas piezīme – domājams, ka Džonijs runā par Karolīnu Kostneri (Carolina Kostner)].

Vai Džonijs apmeklēs ASV nacionālo čempionātu Sanhosē?
 
"Es apsvēru iespēju doties uz nacionālo čempionātu, bet tad es būšu atpakaļ uz ledus ar Gaļinu. Esmu pārliecināts, ka tie, kas redzējuši manu šovu, zina, ka Gaļinai nepatīk, ja ceļoju un dodos kaut kur bez viņas, kad trenējamies. Īpaši mūsu atjaunotās sadarbības sākumā man tas jārespektē. Ja atkal sacentīšos, ja tas kārtīs priekš manis ierakstīts, tad darīšu to uz simts procentiem. Ja ne, tad izmantošu visus trenēšanās labumus un uzstāšos uz maksimumu šovos.
 
Intervijas un foto avots: http://web.icenetwork.com/news/article.jsp?ymd=20111229&content_id=26244748&vkey=ice_news&tcid=tw_share
 
Skatījumu skaits: 2557 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Džonijs Veirs | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
1 Pooja  
0
Superb inoimratofn here, ol'e chap; keep burning the midnight oil.

Vārds *:
Email *:
Kods *: