Galvenie » 2013 » Marts » 18 » Juna Kima apliecina savu daiļslidošanas karalienes statusu #PČ2013
19:02
Juna Kima apliecina savu daiļslidošanas karalienes statusu #PČ2013


foto: Getty Images/Dave Sandford

Diemžēl lielākā daļa dāmu neparādīja savu labāko sniegumu izvēles programmā. Vienīgā, kura tiešām noslidoja gandrīz bez kļūdām, un tās pašas bija niecīgas, bija Juna Kima (Yuna Kim) - korejiete, kuru fani mēdz saukt par karalieni Junu, apliecināja, ka joprojām ar psiholoģisko noturību viņai viss ir kārtībā, un uzvarēja. Viņa slidoja pati pēdējā un noslidoja perfekti, kopvērtējumā par veseliem 20 punktiem pārspājot tuvāko sekotāju itālieti Karolīnu Kostneri (Carolina Kostner). Pelnīta, lieliska uzvara. Tagad tikai rodas jautājums, vai vispār kāda ir spējīga viņu pārspēt??? Karolīna? Tehniski jā, bet psiholoģiski. Rodas sajūta, ka Karolīnai šosezon ir motivācijas zudums - pēc pagājušās sezonas jau gribēja pamest sacensību daiļslidošanu, bet beigās līdz Olimpiādei nolēma palikt. Tomēr vienalga ir sajūta, ka Karolīna īpaši nesatraucas - kā nu būs, būs. Varbūt ja kādreiz tiesneši viņu tomēr sodītu un viņa pēc kritieniem paliktu ārpus pjedestāla - varbūt tad arī gribēšana būtu lielāka. Vai varbūt patiešām vajadzēja aiziet. Karo ir lieliska, pat izcila daiļslidotāja. Viņa pēdējās sezonās daudz piedalās šovos. Pēc aiziešanas viņa noteikti nepazudīs no daiļslidošanas pasaules. Šoreiz gan jāsaka, ka tiesneši lielā mērā pažēloja Karolīnu. Cik pieredzes bagātai un drosmīgai jābūt daiļslidotājai, lai dotos slidot ar degunu, kurš tikko vēl asiņojis? Piruetēs pat pieturēja degunu ciet, lai atkal nesāk tecēt. Un tas pat programmas komponentes nesabojāja - un es nerunāju tikai par tiesnešu vērtējumu - arī vizuāli man kā skatītājam - es tik ļoti nemanīju, ka viņa tur degunu ciet turēja - tas nozīmē, ka viņa prata to tik veiksmīgi un nemanāmi veikt, ka tas netraucēja programmas skaistumam. Visu cieņu. Noteikti lielākā daļa citas slidotājas visu programmu būtu par to vien domājušas - tek vai netek - un viss - programma būtu sabeigta. Jā, man Karolīna vienmēr ir patikusi un jā - var te diskutēt, vai Mao Asada, kura palika trešā, tomēr varbūt bija pelnījusi 2.vietu, jo abas Karolīnas programmas bija ar kritieniem, tomēr te jāatceras, ka Mao izgāza īso programmu – norāva vienu lēcienu vispār. Un – ja reiz tiesneši uzskata, ka Patrika Čana (Patrick Chan) krietieni nebojā viņa komponentes, tad kāpēc lai Karolīnas krietieni bojātu viņas komponentes? Bet labi – tā jau ir cita tēma – tiesāšanā šoreiz neiedziļināšos.

 

Ļoti žēl Aļonu Ļeonovu (Alena Leonova). Smagi, kad iepriekšējā gada sudraba ieguvēja noslido tik slikti – turklāt ņemot vērā Krievijas lielo konkurenci – diezin vai nākamgad čempionātos viņu redzēsim – arī Olimpiāde droši vien ies secen. Arī abas Krievijas juniores, kuras tik šo pirmo sezonu pārgājušas uz senioriem – Adelīna Sotņikova (Adelina Sotnikova) un Jeļizaveta Tuktamiševa (Elizaveta Tuktamysheva) parādīja daudz vājāku sniegumu, nekā varētu. Tas tikai apliecina, cik liels spiediens ir Krievijas izlasē un arī to, ka pāriet no juniora uz senioru ir psiholoģiski grūti. Man šķiet, ka te ir arī sava vaina Krievijas federācijai – tur sportistu nevis atbalsta, bet diezgan lielā mērā šantažē – nebaidīšos šī vārda. Arī Kanādas un ASV izlasēs konkurence ir liela, bet tur tomēr sportisti tiek atbalstīti – arī tie, kuri netiek uz starptautiskām sacensībām. Bet Krievijā, ja tev nav rezultāta, tu vairs nekas neesi. Smagi. Meitenes abas vēl jaunas un noteikti labākā situācijā, nekā Ļeonova, bet tomēr notikti grūti viņām ies arī nākamajā – Olimpiskajā sezonā, jo uz Olimpiādi grib visi. Te noteikti uzvarēs tas, kuram būs spēcīgāka psiholoģiskā sagatavotība – Olimpiādē Krievijai ir divas vietas – bet Ļizai un Adelīnai uz papēžiem kāpj vēl jaunājas sportistes. Te vēl arī jāsāk runāt par anatomiju, lai cik jocīgi tas nebūtu. Abas sešpadsmitgadnieces no bērniem kļūst par sievietēm – mainās viņu figūras, auguma garums, svars, smaguma centri. Īpaši labi tas redzams Ļizai. Šis pārejas moments daiļslidotājām vienmēr ļoti smags, daudzas vispār tam netiek pāri... L Katrā ziņā vēlam abām veiksmi. Uzvarēs stiprākais un veiksmīgākais.

 

Uzreiz arī jāpievēršas abām ASV pārstāvēm – abas ļoti jaukas, smaidīgas, izteikti amerikāniskas gan slidojuma stilā, gan tehnikā. Jā, tā vizuāli Greisija Golda (Gracie Gold) pat varbūt spilgtāka un arī psiholoģiski viņa ļoti stipra un mērķtiecīga – ASV nacionālajā čempionātā 2.vietu izcīnija, būdama slima. Bet Greisijai ir 17 – viņa arī ir pārejas vecumā no junioriem uz senioriem. Un tomēr viņas slidojumā vēl trūkst grācijas, ja tā var izteikties – viņai vēl ir tāds meitenīgs slidojums. ASV žurnālisti jau uz viņu liek lielas Olimpiskās cerības. Es gan šaubos, vai nepilna gada laikā viņa spēs progresēt tik ļoti lai varētu cīnīties par medaļām. Protams, sestā vieta viņas pirmajā Pasaules čempionātā ir liels sasniegums.

 

Savukārt Ešlija Vāgnere (Ashley Wagner) – pieredzējušāka par Greisiju, tomēr viņas slidojumā kaut kā pietrūkst – es pat nezinu. Varbūt pat ne slidojumā pietrūkst, bet drīzāk harizmā, personībā. Viņa nepaņem, viņas slidojums tik ļoti neiespiežas atmiņā. Nezinu, varbūt tikai man ir tāda sajūta.

 

Vēl noteikti jāizceļ Kanako Murakami – šoreiz par stabilitāti un par to, ka tā klusiņām viņa iznāk no Mao Asadas ēnas. Akiko Suzuki to tā īsti kaut kā nespēj un šoreiz vispār smagi viņai gāja.

 

Pilni rezultāti te: http://www.isuresults.com/results/wc2013/CAT002RS.HTM

 

Ko sportistes teica preses konferencē, varat lasīt te: http://web.icenetwork.com/news/article.jsp?ymd=20130317&content_id=42866508&vkey=ice_news


Skatījumu skaits: 1192 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Pasaules čempionāts 2013. dāmas, rezultāti | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: