Galvenie » 2013 » Marts » 15 » Kritieni un neveiksmes dāmu īso programmu slidojumos #PČ2013
00:37
Kritieni un neveiksmes dāmu īso programmu slidojumos #PČ2013

foto: news.yahoo.com


Visā visumā dāmām negāja. Ir pierasts, ka katru  gadu vājais gals īsajā   programmā daudz krīt, kļūdās, slido no elementa uz elementu, kopumā diezgan stipri garlaikojot publiku. Šogad arī stiprais gals ļoti daudz krita, kļūdījās pat relatīvi vienkāršos elementos, kā, piemēram, piruetēs. Lai gan neapšaubāmi pat par spīti tam bija interesanti skatīties spēcīgās grupas, jo tur jau ir nobriedis slidojums kopumā, tur ir programmas, nevis tikai elementu virknējumi.

Ko vēlos izcelt?

Pirmkārt, Aļonu Ļeonovu (Alena Leonova), kura slidoja pēdējā. Jā, kļūdas, jā, klasiska programma ar visiem lēcieniem sākumā, bet kas par soļu celiņu - iespējams, spilgtākais dāmu konkurencē šodien. Bet tikai 13.vieta pēc īsās programmas, jo par lēcieniem krietni mīnusiņi un 4.bāzes līmenī tikai fantastiskais soļu celiņš. Un tomēr - visu cieņu. Jo uzreiz gribas salīdzināt uz vadībā esošo Korejas princesi Junu Kimu (Yuna Kim). Jā, iespējams vienīgā, kas šodien no spēcīgā gala tiešām noslidoja tīri un protams tehnika spēcīga; klavierkoncerts, kuru reti kurš māk iznest, bet tomēr visā viņas programmā kopumā nebija nekā tik spilgta, kā Ļeonovas soļu celiņš, kurš Junai ar 4.bāzes līmenī. Jā, varbūt tas tik manām acīm, bet čempiones priekšnesumā trūka emociju. Juna dāmu konkurencē ir viena no manām mīļākajām slidotajām, bet šī viņas īsā programma man nav mīļa un prātā paliekoša. 

Labi, pietiks par to.

Junas atrašanās vadībā un Karolīnas Kostneres (Carolina Kostner) otrā vieta nav nekāds pārsteigums, bet likumsakarība. Juna gandrīz bez kļūdām vispār, Karolīnai programma ļoti stipra un pat viens kritiens to nespēja sabojāt, arī tieneši Karolīnu turpina mīlēt ;) . Arī Kanako Murakami trešā vieta nav liels pārsteigums, lai gan teorētiski viņa bija Japānas komandas trešais numurs. Viņa arī noslidoja ļoti tīri. Pats lielākais pārsteigums iespējams ir kanādietes Keitlīnas Osmondas (Kaetlyn Osmond) ceturtā vieta. Viņai ir vien 17, viņa ir Kanādas čempione, bet Četru kontinentu čempionātā palika vien 7-tā. Te, man liekas, ļoti izteikti ir vērojams, ka ir sportisti, kuriem dzimtās sienas un mājas publika ļoti palīdz. Viņa tiešām bija spilgta, apbūra un savu smaidu un prieku "pielipināja" visiem. Savās prognozēs es viņai pat vietu desmitniekā neatvelēju. Malacīte. Arī ASV čempione Ešlija Vāgnere noslidoja labi - palika 5. Gaidīja atzīmju ziņā ko vairak, bet viņai tomēr kaskāde 3+2. Arī otra amerikāniete Greisija Golda (Gracie Gold) ar savu spilgo programmu un lielo smaidu palika atmiņā, tomēr Greisijas slidojumā bija kļūdas un kopumā viņas slidojums vēl ir tāds juniorisks, ja tā var teikt. Viņa šobrīd 9. Prieks arī par kaimiņvalsts Igaunijas pārstāves Jeļenas Gļebovas (Elena Glebova) stabilo sniegumu - šobrīd 15.

Bet tagad neizbēgami jāpievēršas tai lielajai spēcīgā gala saimei, kuras apbēdināja.

Un tātad - krita:

Zijuna Lī (Zijun Li) - Rīgā notikušā Volvo Cup uzvarētāja
Jeļizaveta Tuktamiševa (Elizaveta Tuktamisheva), kura krita ielecienā uz piruetēm ļoti līdzīgi, kā vakar Florāns Amodio (Florent Amodio) - slida vienkārši izslīdēja - labi vismaz, ka Ļiza nenokrita uz sejas, kā vakar Flo.  Ļiza tikai 13. 
Eiropas ceturtās vietas ieguvēja Valentīna Markei (Valentina Merchei)
Jelēne Gedevanišvili (Elene Gedevanishvili), kura turpināja Eiropas neveiksmju sēriju. Šoreiz pat izvēles programmā netika - tikai 29.vieta - bija skumji skatīties.

Lēcienus norāva:

Mao Asada - izleca taurenīti trīs apgriezienu salkova vietā, pat brīnišķīgais trīs ar pusi akselis neglāba, jo arī kaskāde tik 3+2 un ar kļūdu - palika vien 6.

Akiko Suzuki pieļāva nopietnu kļūdu 3+3 kaskādē.

Adelīnai Sotņikovai (Adelina Sotnikova) ar kaskādē kļūda, piruetēs kļūdas.

Te vēl tomēr jāpiemin mūsu vienīgā pārstāve Alīna Fjodorova, kura palika pēdejā - noslidoja pagalam slikti, divreiz krita.

Zinu, ka Alīnai bija problēmas ar atceltiem reisiem, bagāžas atnākšanu utt. Tam ir liela nozīme, ja vispār nepaspēj aklimatizētiem, netiec uz teniņiem, neieslido ledu un droši vien arī neizgulies. Cik zinu, amerikānietēm bija problēmas ar bagāžas pazušanu - un bagāžās ta pats galvenais - slidas. Vēl citiem problēmas ar atceltiem reisiem, līdzīgi kā Alīnai. Tam visam ir liela nozīme. Skumji, ka federācijas naudas taupīšanu dēļ nevar nodrošināt to, ka sportisti nonāk sacensību vietā vismaz trīs dienas pirms sacensību sākuma. Tas ir ļoti svarīgi, ja  sanāk nonākt gandrīz pretējā laika joslā - pirmkārt, pārliedojums garš, otrkārt - pavisam citi laiki utt. 

Tagad gaidām izvēles programmas, kuras solās būt ļoti interesantas un airaujošas. Domāju, ka dāmas būs nomierinājušās un ceru, ka slidos tīrāk un būs vairāk priecīgu seju šajā čempionāta tik skaistajā kiss`n`cry zonā. 

Dāmu izvēles programmu skatīsimies svētdien 13:30 LTV, bet atkārtojumā. Ja vēlaties skatīties tiešraidē, tad to varēs darīt Eurosport kanālā naktī no sestdienas uz svētdienu pl. 01:00 un 04:00.

Te pieejami rezultāti

http://www.isuresults.com/results/wc2013/SEG003.HTM





Skatījumu skaits: 1008 | Pievienoja: sanda_donika | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 2
2 Andrea  
0
Man its awesome!I'm a beingner in krita and totally lost. I hope someday i can manage to use it as skillfuly as you do.Can anyone give me a tip about how to start? I dunno even how to size the brush Oo

1 krista-zelnina  
0
Milzum lielais paldies par rakstiņu, Sanduc booze

Vakar tantēm tiešām kāds evil mojo tur bij uzlikts. Tik krita un krita. Vēl trakāk kā puikām.

Vārds *:
Email *:
Kods *: