Galvenie » 2013 » Marts » 16 » Patriks Čans - trīskārtējais Pasaules čempions #PČ2013
14:56
Patriks Čans - trīskārtējais Pasaules čempions #PČ2013
Lai vai kā nu gāja, bet nu daiļslidošanas pasaulei ir trīs jauni, un arī ne tik jauni čempioni :) Par trīskārtējo Pasaules čempionu vakarnakt kļuva Patriks Čans (267.78), otro vietu un savu pirmo Pasaules čempionāta sudraba medaļu ieguva Kazahstānas talants Deniss Tens (266.48), bet trešajā vietā, par prieku sev, skatītājiem un kā izskatījās abiem pārējiem medaļniekiem - Havjērs Fernandezs no Spānijas (249.06).

foto: Getty Images 2013

Uzreiz gan jāsaka, ka no vakardienas puišu slidojumiem, reti kurš bija tīrs un bez kļūdām. Gan no vājā gala, gan no stiprajām grupām. Brīžiem tiešām likās, ka ledus ir noburts, tik daudziem neveicās. Bet tas netraucēja baudīt skaistos (dažreiz arī ne tik skaistos) un aizraujošos priekšnesumus. Ar katru nākošo grupu satraukums augtin auga, jo tā gribējās, lai katrs noslido cik labi vien spēj (atcerēsimies pagājušā gada PČ Nicā). Gadu laikā visi šie daiļslidotāji ir kļuvuši iemīļoti, un, ja ne programma tik tuva sirdij, tad cilvēcīgi katram mentāli tika sūtītas pozitīvās domas un uzmundrinājums.

Un tā, rezultātā par čempionu atkārtoti tika kronēts Patriks Čans. Varam atkal diskutēt cik pelnīti vai nepelnīti, bet kā pats Patriks visu laiku vakar atkārtoja, daiļslidošanā svarīgas ir abas programmas, kā obligātā tā izvēles. Viena var pavilkt uz augšu, otra var novilkt uz leju. Patriks pats atzina, ka šogad viņš uzvarēja tieši pateicoties obligātajai programmai. Pēc izvēles programmas preses konferencē, Čans nespēja beigt atvainoties saviem līdzjutēiem par to, ka nespēja viņiem sniegt lielisku izvēles programmu. "Es esmu vīlies sevī, jo es patiešām gribēju uziet uz ledus un noslidot tik pat labi kā to izdarīju obligātajā programmā. Tas varbūt skan savtīgi, bet es patiešām vēlos izbaudīt tos momentus uz ledus. Tas ir tik forši, ka mēs varam uzstāties vairāku tūkstošu skatītāju priekšā, kustēties un izteikt sevi, būt tādi kādi mēs esam, savā ziņā savtīgi. Lai arī mans šodienas moments nebija tik labs kā tas varēja būt, bet neskatoties uz to, tas nebija mazāk īpašs." Patriks arī uzslavēja savus tautiešus līdzjutējus. "Tā ir tā jaukā lieta par kanādiešiem un Kanādu, viņi mūs un mani, atbalsta ik uz soļa. Viņi nekad nepārstāj izrādīt savu mīlestību pret savas valsts sportistiem, pret mani un kāpēc man ir tik ļoti žēl par šodienu - jo es vēlējos kaut kādā veidā viņiem atdarīt ar to pašu, noslidojot lieliski un tā parādot, ka arī es viņus mīlu. Es vēlējos dalīties tajā savtīgajā mirklī ar viņiem."

Vislielāko pārsteigumu sev sagādāja Deniss Tens. "Mans sapnis piepildījās. Es joprojām nespēju noticēt, ka tas viss notika!" Savu sajūsmu un gandarījumu neslēpj jaunais kazahstānis. "Es zinu, ka mana valsts tagad noteikti lepojas ar mani un manu mazo uzvaru. Jūtos vienkārši brīnišķīgi." Vēl Deniss pateicās saviem treneriem Frenkam Kerolam un Lorija Nikolai par nebeidzamo atbalstu visas sezonas laikā. "Frenks visu laiku mani atbalstīja un uzmundrināja. Viņš teica: "Mūsu mērķis ir Pasaules čempionāts, neatskaties, bet dodies uz priekšu.""

Trešajā vietā, pateicoties savai skaistajai izvēles programmai "Čaplinam", un daļēji arī savu konkurentu neveiksmēm, spēja ierindoties skatītāju iemīļotais, jaunais daiļslidotājs no Spānijas, 2013. gada Eiropas čempions, Havjērs Fernandezs. Preses konferencē Havijs nebeidza vien smaidīt par savu pēdējo panākumu. "Priekš manis, kā es šo uztveru - mēs visi no šodienas kaut ko varam mācīties. Es zināju, ka šīs sacensības, priekš manis būs daudz grūtākas kā Eiropas čempionāts, jo konkurence ir daudz lielāka. Bet es to paveicu! Es nedomāju, ka to spēšu, bet es to paveicu, tāpēc esmu patiešām, patiešām priecīgs. Kā arī par iespēju būt šodien šeit, kopā ar šiem diviem puišiem." Havjērs nekavējās atzīt, ka pieļāva kļūdas gan obligātajā, gan izvēles programmā. "Es jutos ļoti noguris uz sezonas beigām. Turpināšu cītīgi gatavoties nākošajai sezonai. Tā būs Olimpiskā sezona, visi centīsies būt savā labākajā formā, tāpēc strādāšu vēl vairāk, lai varētu sacensties par vietu uz Olimpiskā pjedestāla."

Par otru lielāko vakardienas pārsteigumu, negatīvā ziņā - Braiena Žubēra situāciju un rezultātiem informāciju, variet lasīt ŠEIT. Vēl pagalam neveiksmīga diena bija čeham Tomašam Verneram, kuram abu programmu kopsummā tikai 21. vieta un Braiena Žubēra tautietim, Eiropas vicečempionam Florānam Amodio, kuram koprezultātā tikai 12. vieta.

Uz nākošo sezonu vīriešiem, Pasaules čempionātā 3 vietas ir Japānai un Kanādai. Spānijai, ASV un Francijai - 2 vietas.

Rezultātus un detalizētus tiesnešu vērtējumus, gan kopsummā, gan atsevišķi pa programmām, variet aplūkot šeit: 




Avots:
http://www.youtube.com/watch?v=fNglpTMAEiE
Skatījumu skaits: 1095 | Pievienoja: krista-zelnina | Atslēgvārdi: Deniss Tens, Londona, Pasaules čempionāts 2013, Kanāda, Havjērs Fernandezs, PČ2013, Patriks Čans | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: