Galvenie » 2013 » Marts » 17 » Pirmo reizi par Pasaules čempioniem kļūst pāris Volosozhar/Trankov #PČ2013
00:54
Pirmo reizi par Pasaules čempioniem kļūst pāris Volosozhar/Trankov #PČ2013
foto: Getty Images 2013

Gads pirms Olimpiskajām spēlēm. Vai pāros atgriezīsies krievu pāru dominance? Pagaidām izskatās, ka jā. Bet mēs nesūdzamies. Šā gada janvārī, Volosozhar/Trankov kļuva par divkārtējiem Eiropas čempioniem, un nu viņi ir kļuvuši arī par Pasaules čempioniem (225.71). "Krievija vēl pirms neilga laika, bija modes noteicēja pāru slidojumos. Līnijas, elementi. Un mēs šo pozīciju esam zaudējuši. Šī šodienas uzvara nozīmē, ka mēs varam cīnīties par zeltu Sočos (2014. g. Olimpisko spēļu norises pilsēta), atgūt šo medaļu mūsu valstij," komentē Traņkovs. Tāpat pāris nedomā sēdēt uz lauriem. "Mēs neuzskatām, ka vienas sacensības kaut ko maina. Mēs tikko uzvarējām šajās sacensībās, šajā pasaules čempionātā. Nākamajā sezonā viss sāksies no baltas lapas."

Otrajā vietā, šoreiz ar diezgan lielu punktu atšķirību ierindojās titulētais vācu pāris Savchenko/Szolkowy (205.56). "Šī sezona mums kopumā bija diezgan grūta," stāsta Šolkovijs. "Šosezon mēs piedalījāmies četrās sacensībās. Šis sudrabs mums arī nozīmē daudz." Jautāti par to, kā viņi varētu atgūt šo 20 punktu atšķirību starp viņiem un Krievijas pāri, Šolkovijs atbildēja pavisam vienkārši: "Ar tīru slidojumu."

Uz trešo vietu no otrās, nokrita kanādiešu pāris Duhamel/Radford (204.56). Lai gan skatītāji arēnā ūjināja, pēc Savčenko/Šolkovija rezultātiem, kas nozīmēja, ka kanādieši tiek pabīdīti par vienu vietu uz leju, bet kanādiešiem izvēles programmā nevedās tik labi kā obligātajā programmā. Nesinhronitāte dažās piruetēs, gandrīz saskriešanās pēdējā lēcienu kaskādē un acīmredzamā ātruma zaudēšanā programmas beigu posmā. Bija, kur piesieties un tiesneši nekavējās to darīt. Konkurence lielajos čempionātos ir patiešām skarba. Bet kanādieši savu cīņas sparu nav zaudējuši. "Mēs pierādījām, ka varam sacensties par medaļām. Nākamgad Sočos mēs nebūsim tikai dalībnieki," savu bronzas medaļu komentēja Redfords.

Vēl no spilgtām programmām jāatzīmē otrs kanādiešu pāris Moore-Towers/Moscovitch, kuri noslidoja patiešām lieliski. Kā mūsu paši komentētāji teica, "čempionu cienīgs slidojums". Šo pāri atcerēsimies nākamajā sezonā.

Fragmentu no pāru pēc-izvēles programmas preses konferences, variet noskatīties šeit: http://www.youtube.com/watch?v=02nYnFbTMt4




Avots:
http://espn.go.com/olympics/figureskating/story/_/id/9057033/tatiana-volosozhar-maxim-trankov-win-world-pairs-title
http://www.isuresults.com/results/wc2013/CAT003RS.HTM
Skatījumu skaits: 1222 | Pievienoja: krista-zelnina | Atslēgvārdi: Londona, Pasaules čempionāts 2013, Kanāda, pāri, PČ2013 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 3
3 Līdzjutēja  
0
Prieks, ka Aļona un Robins pēc nevisai veiksmīgas sezonas vismaz sudrabu dabūja.

1 sanda_donika  
0
Visu cieņu - Taņa un Makss tiesām bija stipri pārāki par visiem pārējiem. Aļonai un Robinam šogad principā abas programmas neizdevušās, tērpi briesmīgi un nepiestāv un vispār - paši teica, ka programmas pašiem ne īpaši. Es, iespējams, tiesām kanādiešus šogad otrajā būtu ielikusi - viņiem abas programmas dikti spēcīgas. Es viņus tik augstu neprognozeju, jo likās, ka viņi salūzīs, bet izturēja kopumā, sevišķi īsajā - baigie malaču.

2 krista-zelnina  
0
Nu, ar vāciešiem un kanādiešiem tur bija kā bija. Abi pieļāva kļūdas, vnk vāciešiem tomēr komponentes bija labākas, un tas ir saprotams, jo viņiem pieredze ir lielāka. Rezultātos to ļoti labi var redzēt. Pēc SP jau bija pāris desmitdaļu atšķirība, un visu noteica LP. Vācieši tikai dēļ savām komponentēm ar vinnēja, jo TES labāki bija kanādiešiem.

Vārds *:
Email *:
Kods *: