Galvenie » 2013 » Marts » 16 » [papildināts ar skaidrojumu] Vakara lielākais šoks - KAS PIE VELNA NOTIKA AR ŽUBĒRA REZULTĀTIEM? #PČ2013
12:51
[papildināts ar skaidrojumu] Vakara lielākais šoks - KAS PIE VELNA NOTIKA AR ŽUBĒRA REZULTĀTIEM? #PČ2013
foto: AP PHOTO 2013

Pat nezinu kā lai sāk. Bet par šo situāciju daiļslidošanas pasaulē tagad runā tik pat daudz kā par pirmo trijnieku un medaļniekiem. Un diemžēl prieku aizēno netaisnības ēna. Cilvēki jūtas apjukuši. Fani jau uzsākuši sēru 5 stadijas droši vien paliekot iesprostoti dusmu stadijā. Es pati neko nekomentēšu, bet ļaušu jums pašiem izlasīt diskusijas un citātus, tajā pat skaitā no paša Žubēra (attēlā), tādējādi palīdzot rast vismaz kaut kādu rezolūciju visam šim fiasko.

Tātad, pirms izvēles programmas Žubērs atradās augstajā 5. vietā ar pietiekoši augstu rezultātu 84.16 punktiem. No visiem eiropiešiem, kas piedalījās PČ, Braiens atradās visaugstāk. Izvēles programmā Braiens slidoja pēdējā grupā ar 4. kārtas numuru uzreiz aiz Patrika Čana. Pēc izvēles programmas, un kopsummā Braiens tika rupji atsviests uz 9. vietu, jo par izvēles programmu tiesneši viņam piešķīra vien 148.09 punktus, par tehniskajiem elementiem ieliekot vien 65.81 punktus. Koprezultātā tas deva 232.26 punktus, un līdz ar to pilnīgi negaidīti - 9. vietu. Slidojumu, tie, kas neredzēja, variet noskatīties šeit:

Ieliku mazliet sliktākā kvalitātē, bet toties ar krievu komentētājiem, kuri ir vieni no tiem, ZINOŠI UN PROFESIONĀLI cilvēki, kas pierāda, ka konkrētā situācija vērtējama kā pilnīgs idiotisms. Īsā tulkojumā krievu komentētāju komentāri skan šādi: 

Jau pirms tika paziņoti rezultāti gan viens, gan otrs redzēja, ka tiesneši negrasās ieskaitīt trīsapgriezienu flipu. "Nē, nu kas tas? Nu paga, es uz pirkstiem tūliņ izskaitīšu - 1, 2, 3, 4...8 nu ir visi lēcieni. 3flips, un vēl viens kaskādē. Divi četrkāršie, viens kaskādē. Nu viss ir. Kas notiek? Juļa (otra komentētāja), tu vari man paskaidrot, jo es nesaprotu. Komentētaja atbild, ka nē, jo arī viņa nesaprotot. Tad pirmais komentētājs turpina "Ziniet, tā vien gribas noiet lejā pie katra tiesneša un iedot veco labo koka skaitīklīti. Priekš kam viņiem tie kalkulatori (ar domu, ka viņi nemāk ar tiem rīkoties)."

Un tad, kad parādās rezultāti, var manīt komentētāju sašutumu. "MURGS! TAS IR KAUT KĀDS MURGS un Francijas (daiļsidošanas) federācijai ir jāsniedz protests!" Komentētāja piebalso, atzīmējot arēnas skatītāju skaļos protestus, sakot "Es pievienojos skatītājiem." Pirmais komentētājs vēlreiz saka: "Šie rezultāti ir pilnīgs murgs un neatbilst tam, ko Žubērs salēkāja!"

Es nekomentēšu daiļslidošanas fanu (ne tikai paša Žubēra fanu) komentārus. Tie lielākoties visi ir vienādi - neizpratne un šoks, un, jā DUSMAS. Turpinam ar citu daiļslidotāju komentāriem uzreiz pēc Žubēra slidojuma.

Džonijs Veirs (Johnny Weir): "Braiena Žubēra programma bija visiedvesmojošākā. Mūsu paaudze vēl joprojām to var!" Nākamais komentārs ir jau pēc rezultātu paziņošanas: "Šāda tiesāšana ir vienkārši smieklīga, vienīgais iemesls kāpēc cilvēki to pieņem ir tas, ka čempionāts notiek Ziemeļamerikā. Iedomājieties haosu, kāds būtu, ja čempionāts norisinātos Krievijā un Pļuščenko (būtu grēkāža lomā)."

Raiens Bredlijs (Ryan Bradley): "Atcerieties to laiku, kad Braienam Žubēram vajadzēja uzvarēt Pasaules čempionātā?. Kāpēc ISU sevi gremdē?"
Diskusijai pievienojas Džefrijs Batls (Jeffrey Buttle): "Tas nebija pjedestāla priekšnesums, bet programma un emocijas bija aizraujošas. Es sēdēju trešajā rindā un pie sevis domāju "Parādi tiem jaunajiem kā tā lieta ir jādara!" Braiens šovakar bija lielisks." 
Batls atzīmē, ka lēcieni nebija tik ideāli, un tiesnešiem bija kur piekasīties, BET piekrīt Bredlijam, kad tas saka, ka neskatoties uz vietām, kur varēja piekasīties, Žubērs šovakar tika apkrāpts.

Un visbeidzot, ko saka pats Žubērs? 

"Es esmu ļoti apmierināts ar savu programmu un šā vakara slidojumu. Šovakar es slidoju ar visu savu sirdi un dvēseli. Bet atzīšu, ka biju domājis, ka mani rezultāti būs augstāki. Bet - tās ir tikai sīkas detaļas. Mana atlīdzība bija skatītāju skaļās ovācijas un manis paša slidojums. Un, ja tiesneši to attiecīgi nenovērtēja, nu ko, sliktāk man. Tagad es tikai smaidu, jo esmu ceļā uz gatavošanos Olimpiskajām spēlēm."

"Šis sasniegums man pašam pierādīja, ka es vēl esmu šeit. Treniņu un sacensību laikā esmu atradis sevi. Tagad es pat jūtos vēl spēcīgāks, jo man ir vēl vairāk pieredzes. Mana vienīgā vājā vieta, ir mans ķermenis. Es vairs neesmu tādā kondīcijā, kā tad, kad man bija 23 un es pats to ļoti labi jūtu."

Šis ir tas, ko pagaidām jums varu piedāvāt, kā atbildi. Vēl nav zināms, vai Franču federācija tiešām sniegs protestu, bet personīgi es ceru, ka jā. Ne tāpēc, ka tas tagad izmainīs rezultātu, nē, nebūt ne. Bet gan tādēļ, ka nedrīkst ļaut sev šādi kāpt uz galvas un nostādīt sevi grēkāža lomā. Šāda situācija tik pat labi var atkārtoties nākotnē ar kādu citu, un, ja to atstās novārtā, tad nekas nemainīsies.

Katrā ziņā, kā saka, izlietu ūdeni nesasmelsi. Mēs no sirds novēlam Braienam veiksmīgu vasaru, veiksmīgi sagatavoties Olimpiskajai sezonai un pašiem Sočiem, lai karjeru var beigt uz URRĀ :) Braiens vienā no intervijām šā Pasaules čempionāta laikā apsitprināja, ka šis ir viņa pēdējais pasaules čempionāts, un, ka Olimpiskās spēles būs viņa karjeras pēdējās sacensības. Nākošais būs pēdējais Žubēra gads sacensību dalībnieka statusā. Fani jau lēnām var sākt noskaņoties, lai tā sāpe 2014. gada februārī nav tik liela.





papild.: pēc konsultācijām un paurbšanās ISU noteikumos, varu paskaidrot kāpēc netika ieskaitīts tas pēdējais trīsapgriezienu flips (3F). Visa atslēga ir Zajaka likumā (Zayak rule). Lūk:

Braiena lēcienu elementi izvēles programmā:
4T
3S
3A
4T-1T
3F-2T
3Lz
3S-2T
3F - šis ir trešais lēciens, ko viņš atkārtoja, kam ir 3 vai vairāk apgriezieni, līdz ar to nevar ieskaitīt*


*Zajaka likums nosaka, ka atkārtot drīkst tikai divus lēcienus ar trim vai vairāk apgriezieniem. Braiens atkārtoja 4T un 3F, UN, tā kā 4S vietā viņš izleca 3S, tad sanāca, ka viņš atkārtoja arī 3S. Tātad abi 4T tika ieskaitīti, tāpat kā abi 3S un pēdējais - 3F, netika ieskaitīts. Ja viņš būtu izlēcis 3F pirms 3S-2T kaskādes, tad tā kaskāde netiktu ieskaitīta.

Viņš būtu ieguvis kādus papildus 3 ar kaut ko punktus, ja tā pēdējā vietā būtu izlēcis, piemēram 2A, bet tai ātrumā, iespējams, ka viņam vienkārši nojuka rēķins. Tā kā to kāpēc neiskaitīja to lēcienu atrisinājām. Bet tik un tā, nav skaidrs kāpēc tik šerpi novērtēja pārējos tehniskos elementus, kas nemaz nebija tik slikti. Kā minimums viņam ar šo programmu vajadzēja būt 70 punktiem.



Avoti:
http://www.eurosport.fr/patinage-artistique/championnats-du-monde/2012-2013/brian-joubert-je-me-surprends_sto3668631/story.shtml
http://www5.isu.org/vsite/vfile/page/fileurl/0,11040,4844-206192-223415-177357-0-file,00.pdf (89. lpp.)
http://www.isuresults.com/results/wc2013/
https://twitter.com/JohnnyGWeir/status/312738387385798656
https://twitter.com/JohnnyGWeir/status/312739591490768897
https://twitter.com/RyanSBradley/status/312747177728434176

Skatījumu skaits: 1369 | Pievienoja: krista-zelnina | Atslēgvārdi: Londona, Pasaules čempionāts 2013, Kanāda, izvēles programma, Braiens Žubērs | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 4
3 adada5  
0
Paldies, izlasīju!

4 krista-zelnina  
0

1 adada5  
0
Paldies par paskaidrojumiem)))es arī naktī skatoties lamāju tiesnešus un biju pilnīgā nesaprašanā par šādu atzīmi(un esmu joprojām)...Liels prieks par Denisa Tena sniegumu!!! Par Patrika Čena izvēles programmas vērtējumu(tiesnešu objektivitāti) man kaut kā tīri subjektīvi arī ir iebildumi, nu mazliet par aukstu tā atzīme))) cool

2 krista-zelnina  
0
Jā, arī par to, ka Čans ir pirmais, nevis Deniss, daudz runā. Tur vainīga pati sistēma, kas pietiekoši nesoda par kritieniem. Lūk ļoti labs raksts angļu val., ko iesaku izlasīt:
http://www.examiner.com/article....ponents

Vārds *:
Email *:
Kods *: