Galvenie » 2013 » Janvāris » 23 » EČ 2013 - dāmas - analīze un subjektīvas prognozes
13:12
EČ 2013 - dāmas - analīze un subjektīvas prognozes
foto Carolina Kostner - carolina-kostner.it
 
Dāmas. Parasti visās sacensībās visplašāk pārstāvētā kategorija, tomēr atšķīirība starp siprākajām un vājākajām ir ļoti liela.
 
Neapšaubāma favorīte ir Karolīna Kostnere (Carolina Kostner). Viņa izlaida Grand Prix sezonu, lai koncentrētos uz Eiropas un Pasaules čempionātiem. Ļoti pieredzējusi slidotāja. Pat daudzie skeptiķi atzīst, ka viņai ir skaista izvēles programma šosezon. Nacionālajā čempionātā viņa noslidoja ļoti labi un, protams, uzvarēja. Pēc Kiras Korpi (Kiira Korpi) izstāšanās, viņa ir vispieredzējušākā sportiste šajās sacensībās. Paredzu viņai pirmo vietu.
 
Nopietnu konkurenci Karolīnai varētu sastādīt jaunā krievu slidotāja Jeļizabeta Tuktamiševa (Elizaveta Tuktamisheva). Viņa gada nogalē kļuva par Krievijas čempioni un daudzi paredz viņai lielus sasniegumus jau tuvā nākotnē. Viņa trenējas pie Jevgēnija Pļušenko (Evgeni Plushenko) trenera Alekseja Mišina (Aleksei Mishin) un ir ārkārtīgi stipras gribas un noturīgas psiholoģijas meitene. Sezonas sākumā gan viņai bija ceļa trauma, līdz ar to cieta lēcieni. It kā nu viss esot kārtībā, bet ar traumām nekad neko nevar zināt. Ja viņa ir pilnībā atveseļojusies un labi lēks, tad var pacīnīties par uzvaru ar Kostneri. Paredzu otro vietu, laba iznākuma gadījumā - pirmo.
 
Jeļena Gedevanišvili (Elene Gedevanishvili) pagājušogad izcīnīja bronzu un arī šogad to varētu paveikt. Viņa ir tehniski un arī komponešu ziņā spēcīga īsā programma. Ja viņa būs noslīpējusi un labi noslidos arī izvēles programmu, viņa noteikti varēs pacīnītīs par vietu uz pjedestāla. Diezin gan, vai viņa varēs iesaistīties cīņā par zeltu - abām favorītēm tad vajadzētu daudz kļūdīties. Paredzu, ka viņa varētu tikt pie bronzas vai vismaz būt pirmajā pieciniekā.
 
Krievijai vēl ir viena jauna ļoti talanītga slidotāja - Adelīna Sotņikov (Adelina Sotnikova). Viņai ir tikai sešpadsmit un beidzot pēc ISU noteikumiem, viņa var piedalīties Eiropas čempionātā (ieprieksejā sezonā viņa drīkstēja piedalīties senioru Grand Prix posmos, bet Eiropas čempionātā nevarēja, tāpat, kā Tuktamiševa)). Meitene gan šobried tieši aug, līdz ar to mainās viņa smaguma centrs un uzreiz rodas problēmas ar lēcieniem. Grūti prognozēt, kā viņai ies. Ja lēcieni būs stabilizēti, viņa var pacīnīties par medaļu, var arī palikt tikai kaut kur desmitnieka beigās, ja ar lēcieniem būs problēmas.
 
Desmitniekā noteikti būtu jābūt arī Valentīnai Marčei (Valentina Marchei) and Viktorijai Helgesonei (Viktoria Helgesson). Zviedriete, labu apstākļu sakritības rezultātā, varētu pacīnīties arī par vietu uz pjedestāta. Arī igaunietei Jeļenai Gļebovai (Elena Glebova) vajadzētu būt desmitniekā.
 
Novēlu veiksmi arī mūsu daiļslidotājai Alīnai Fjodorovai. Pagājušogad Eiropas čempionātā gāja ļoti labi un viņa palika 16.vietā. Pasaules čempionātā gan gāja vājāk. Viņai ir ļoti interesanta izvēles programma - ja vien to izdotos noslidot tīri...
 
 
 
Materiāls sagatavots, pamatojoties uz internetā gūtu informāciju un atspoguļo autores subjektīvo viedokli.

Pilns dalībnieku saraksts
http://www.isuresults.com/events/cat00027960.htm
 
par vīriešu kategoriju te
 
Skatījumu skaits: 1218 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Karolīna Kostnere, Eiropas čempionāts 2013, Adelīna Sotņikova, Jeļizabeta Tuktamiševa, dāmas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 2
2 Forever  
0
The exetprise shines through. Thanks for taking the time to answer.

1 līdzjutēja  
0
Jauki Karolīnai zelts, liels prieks par viņu - pelnīti!

Vārds *:
Email *:
Kods *: