Galvenie » 2013 » Janvāris » 18 » EČ 2013 - dejas - analīze un subjektīvas prognozes
01:39
EČ 2013 - dejas - analīze un subjektīvas prognozes
 
foto Bobrova/Soloviev (slidojot izveles deju): examiner.com
 
Dejas, iespējams, ir visparedzamākā kategorija? Kāpēc? Tāpēc, ka dejās ir vismazākā iespēja pieļaut daudz lielas un redzamas kļūda un tāpēc, ka dejās pāri tiesnešiem sevi pierāda daudzus gadus, parasti slidojot kopā daudzus gadus, līdz tiesneši beidzot uzskata pāri par favorītu un atbilstoši arī novērtē. Daiļslidošana pēc savas būtības ir gan sports, gan māksla. Dejas ir tā kategorija, kurā mākslas un sporta attiecība noteikti ir par labu mākslai. Un nevis haotiskai, impulsīvai mākslai, bet izkoptai, harmoniskai un noslīpētai.
 
Īsajā dejā un arī izvēles dejā no eiropiešiem vislielākais punktu skaits šosezon ir Francijas dejotājiem Natālijai Pešalā (Nathalie Pechalat) un Fabianam Buržā (Fabian Bourzat), bet diemžēl traumas dēļ pāris tikko paziņojis, ka nepiedalīsies Eiropas čempionātā. Tas dod lielisku iespēju uzvarēt kādam no Krievijas pāriem vai Itālijas pārim, jo, ja Natālija un Fabians piedalītos, gandrīz droši, ka viņi arī uzvarētu (viņu uzvarēja abos iepriekšējos gados). Šosezon lielisku sniegumu demonstrē Anna Kapelini (Anna Cappellin) un Luka Lanote (Luca Lanotte). Viņu tehnika ir ļoti stipri uzlabojusies kopš viņi pirms šīs sezonas 2012.gada vasarā sāka trenēties ASV pie slavenā trenera Igora Špilbanda (Igor Shpilband). Abos Grand Prix posmos - Kanādas un Francijas - viņi izcīnīja sudrabu - Grand Prix finālā viņi palika ceturtajā vietā. Es ļoti gribētu, lai viņi uzvar, bet man tomēr šķiet, ka tas vēl nenotiks - uz viņiem būs liels spiediens pēc franču pāra izstāšanās un tiesneši, iespējams, uzskatīs, ka vēl uzvaru viņiem nevar dot, tomēr esmu pārliecināta, ka uz pjedestāla viņi būs - es paredzu otro vietu.
 
Iepriekšējo divu gadu sudraba medaļu ieguvējiem Jekaterinai Bobrovai (Ekaterina Bobrova) un Dmitrijam Solovjovam (Dmitri Soloviev) no Krievijas ir lieliska iespēja beidzot kļūt par čempioniem. Arī viņi abos savos Grand Prix posmos izcīnīja sudrabu, bet Grand Prix finālā izcīnīja piekto vietu. Viņu izvēles programma šogad ir interesanta un svaiga un viņu tehnika vienmēr bijusi lieliska. Viņi uzvarēja arī Krievijas nacionālajā čempionātā decembra beigās. Es paredzu, ka viņi uzvarēs Eiropas čempionātā.
 
Pagājušā gada Eiropas bronzas medaļnieki Jeļena Iļjiniha (Elena Ilinykh) un Ņikita Katsalapovs (Nikita Katsalapov) jau otro sezonu slido pie Nikolaja Morozova (Nikolai Morozov) - neapšaubāmi pagājušajā sezonā bija vērojams progress viņu tehnikā un arī programmas komponentēs. Šosezon viņiem gan tik labi neveicas - lai gan arī šis pāris abos Grand Prix posmos izcīnīja sudraba medaļas, Grand Prix finālā palika pēdējā sestajā vietā, viņi, šķiet īpaši labi nejūtas savās programmās vai arī vienkārši nekādi nevar "ieslidoties". Statistika rāda, ka šis pāris parasti labāk slido otrajā sezonas pusē - vai viņi ir gatavi mūs pārsteigt un šogad tikt augstāk par trešo vietu vai arī tomēr itāļu pāris viņiem šogad pamanīsies aizsteigties priekšā? Galvenais viņu mīnuss šosezon ir izvēles programma, kura daudziem nepatīk - skaņu celiņš filmai The Ghost. Ļoti tehniska programma, bet tajā trūkst "odziņas" - salīdzinot ar burtiski kājās raujošo itāļu izvēles deju (Carmen) un otra Krievijas pāra ārkārtīgi interesanto un svaigo izvēles deju, viņu deja ir neizteiksmīga. Es paredzu viņiem trešo vietu.
 
 
Materiāls sagatavots, pamatojoties uz internetā gūtu informāciju un atspoguļo autores subjektīvo viedokli.
 
Pilns dalībnieku saraksts deju kategorijā piejams te
 
 
 
 
Skatījumu skaits: 1133 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Jekaterina Bobrova/Dmitrijs Solovjo, Anna Kapelini/Luka Lanote, dejas uz ledus, Jeļena Iļjiniha/Ņikita Katsalapovs, Eiropas čempionāts 2013 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 4
3 Kachons  
0
Šogad GP finālā Anna un Luka bija 4tie nevis 6tie, Jekaterina un Dmitrijs - 5tie nevis 4tie, bet Jeļena/Ņikita - 6tie nevis 5tie! wink

4 sanda_donika  
0
Jā, paldies - kaut kas man tur viss sajuka. wink Tūlīt izlabošu arī rakstā.

2 Kachons  
0
Ļoti žēl viņu sad

1 Kachons  
0
Natālija un Fabians ir izstājušies Fabiana traumas dēļ! sad

Vārds *:
Email *:
Kods *: