Galvenie » 2013 » Janvāris » 18 » EČ 2013 - pāri - analīze un subjektīvas prognozes
20:09
EČ 2013 - pāri - analīze un subjektīvas prognozes


foto Tatjana Volosožara un Maksims Traņkovs - http://themoscownews.com


Pāri ir daiļslidošanas kategorija, kurā ir vismazākais dalībnieku skaits. Līdz ar to arī konkurence ir mazāka. Tomēr šeit ir ļoti liela atšķirība starp spēcīgajiem pāriem – favorītiem, un vājākiem pāriem. Līdz ar to arī šajā kategorijā prognozēt ir vieglāk. Tomēr pāru kategorija ir ļoti tehniska un ļoti daudz var mainīt kļūdas, kuru var būt daudz – šeit ir lielas iespējas krist gan vienam, gan otram partnerim.

 

Tatjanai Volosožarai (Tatiana Volosozhar) un Maksimam Traņkovam (Maxim Trankov) šī līdz šim ir lieliska sezona. Viņi ir uzvarējuši visu, kur vien ir piedalījušies – abos Grand Prix posmos, Grand Prix finālā un arī nacionālajā Krievijas čempionātā. Skatoties uz viņiem uz ledus un lasot viņu blogu, kā arī viņu twitter ierakstus, ir redzams, cik lieliski viņi saprotas un papildina viens otru. Viņi ir kā radīti viens otram un tas viņiem arī ļoti palīdz slidojot, jo pāru slidojumā galvenais ir pilnīga uzticēšanās savam partnerim, kā arī sava partnera jušana, ja to tā var nosaukt. Un viņi tiešām uzticas viens otram un jūt viens otru. Grand Prix finālā izvēles programmā viņi gan zaudēja otrajam Krievijas pārim – Verai Bazarovai (Vera Bazarova) un Jurijam Larionovam (Yuri Larionov), bet tas tāpēc, ka viņu izvēles programma tehniski ir ļoti sarežģīta un ja viņi noslidos tīri, tad noteikti uzvarēs. Nacionālajā čempionātā viņi izvēles programmu noslidoja bez kļūdām, nu tas jāatkārto Eiropas čempionātā. Es domāju, ka viņi to spēs, tāpēc Eiropas čempionātā paredzu uzvaru. Vienīgais, kas varētu patraucēt – kāds negaidīts un nesaprotams kritiens. Un/Vai arī vācu pāris...

 

Turpinot par Bazarovu un Larionovu – abi Grand Prix finālā palika otrajā vietā aiz Volosožaras un Traņkova un savāca labāko punktu skaitu abās programmās visas savas karjeras laikā. Pāris ir ļoti progresējis šosezon. Diemžēl problēmas dēļ ar slidām pāris izstājās no Nacionālā čempionāta. Bet kā ar Eiropas čempionātu? Es tomēr domāju, ka viņi nespēs pārspēt Volosožaru un Traņkovu. Un vēl ir arī vācu superpāris, tāpēc domāju, ka viņi paliks trešajā vietā.

 

Un tātad vācu superpāris – Aļona Savčenko (Aliona Savchenko) un Robins Šolkovijs (Robin Szolkowy). Vēl ne reizi mums nav bijusi tā iespēja redzēt vienās sacensībās Volosožaru/Traņkovu un Savčenko/Šolkoviju, tāpēc ir grūti salīdzināt. Abi ir ļoti spēcīgi. Vācu pāris diemžēl nepiedalījās Grand Prix finālā, jo Aļonas slimības dēļ bija piedalījies tik vienā Grand Prix posmā – viņu uzvarēja Kanādas Grand Prix posmu un atsauca dalību Francijas posmā. Viņu programmas ir spēcīgas un tērpi ir visai interesanti, kurus skatītāji vērtē ļoti pretrunīgi. Kurš pāris tomēr būs par kripatiņu labāks? Es paredzu, ka viens no šiem pāriem pieļaus kādu manāmu kļūdu, kas dos iespēju otram uzvarēt. Es tomēr paredzu Aļonai un Robinam otro vietu.

 

Vēl ir arī mans mīļākais sporta pāris – Juko Kavaguti (Yuko Kavaguti) un Aleksandrs Smirnovs (Alexander Smirnov). Pagājušā sezona bija neveiksmīga, vēl Aleksandra traumas – vasarā viņam bija kājas operācija. Ķīnas Grand Prix posmā viņi palika otrie, Francijas posmā pirmie, kur gan izvēles programmā palika otrie, jo viņi šķiet šosezon nespēj noslidot abas programmas tīri vienās sacensībās. Grand Prix finālā savukārt viņi izgāza īso programmu un beigās palika pēdējie – sestie. Speciālisti saka, ka izvēles programma tehniski ir pārāk vāja uzvarai. Te ir varianti – varbūt traumu dēļ augstāka bāzes līmeņa elementus viņi nespēj izpildīt, vai varbūt uz Eiropas čempionātu viņi ko pamainīs un programma būs spēcīgāka. Tas gan maz ticams. Krievijas nacionālajā čempionātā viņi noslidoja lielisku īso programmu, bet vienalga zaudēja Volosožarai un Traņkovam. Izvēles programmā bija vien viena manāma kļūda un viņi palika otrie. Ja viņi noslido abas programmas tīri un trīs augstāk minētie pāri kļūdās, tad kas zina. Tomēr man šķiet, ka viņi paliks ceturtie, veiksmes gadījumā – trešie.

 

Materiāls sagatavots, pamatojoties uz internetā gūtu informāciju un atspoguļo autores subjektīvo viedokli.

 

Pilns dalībnieku saraksts deju kategorijā piejams te

 

http://www.isuresults.com/events/cat00027961.htm

Analīzi un prognozes par deju kategoriju varat atrast te

http://dailslidosanalv.ucoz.com/blog/ec_2013_dejas_analize_un_subjektivas_prognozes/2013-01-18-217


Turpmāk sekos arī vīriešu un dāmu kategoriju analīze un prognozes Eiropas čempionātam 2013.
Skatījumu skaits: 1077 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Eiropas čempionāts 2013, Bazarova/Larionov, Kavaguti/Smirnov, Volosozhar/Trankov, pāri, Savchenko/Szolkowy | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: