Galvenie » 2013 » Janvāris » 27 » Havjēra Fernandesa skaistā un vēsturiskā uzvara EČ 2013
20:09
Havjēra Fernandesa skaistā un vēsturiskā uzvara EČ 2013
Sveiki visiem,

nu tad, cerams visi noskatījušies laimīgi paraugdemonstrējumus, varam vēl nedaudz pakavēties atmiņās. Kā nekā šī diena vēl pieder Eiropas čempionātam :] Konkrēti vēl mums palikuši divi atskatiņi un sāksim ar atskatu uz vīriešu izvēles programmu. Kādas jums bija emocijas? Mēs stāvējām kājās, klausoties Spānijas himnu, kliedzām "Gooooo Spain" un visādi citādi no sirds priecājāmies par Haviju ;) Gaidītais un cerētais piepildījās! Beidzot!

(foto: Facebook 2013)

Havjērs Fernandezs, jaukais, smaidīgais Havijs, kā viņu pasākuši saukt fani, vakar pēcpusdienā Spānijai atnesa vēsturisku uzvaru, proti, Havijs ir pirmais spānis, kurš daiļslidošanā ieguvis medaļu, un pirmais spānis, kurš uzvarējis ISU rīkotā čempionātā (Grand Prī sēriju neskaitot). Slidojot programmu par Čārlija Čaplina tēmu, domāju, ka nemelošu, ja teikšu, ka Havijs saviļņoja gan jaunus, gan vecus. Programmas beigās tā vien gribējās teikt, "nu paslido vēl mazlietiņ, nu vēl kādas piecas minūtītes." Programma, kas precīzi atbilst Havija stilam, rotaļīga, vērsta uz skatītājiem, interesanta un oriģināla, turklāt ar izcilu tehnisko pusi - Havijs savā izvēles programmā izlēca trīs četrkāršos lēcienus (4 tulups, 4 salkovs - 3 tulups, 4 salkovs). Un šoreiz to godam novērtēja arī tiesneši, piešķirot par izvēles programmu 186.07 punktus, kas rezultātā Haviju ierindoja pārliecinošā pirmajā vietā ar koprezultātu 274.87. "Kad es uzkāpu uz pjedestāla, tas bija brīnumaini! Es pie sevis domāju 'vai šis patiešām notiek? Tas nav iespējams. Es atrodos Eiropas čempionātā un pjedestāla pašā virsotnē!' Viss, ko es tajā mirklī vēlējos, bija nokāpt no pjedestāla un apskaut savus vecākus. Viņi bija tie, kas mani iesaistīja daiļslidošanā, pateicoties viņiem es esmu tas, kas esmu," tā par saviem uzvaras mirkļiem stāsta Havijs.

(foto: Facebook 2013)

Savukārt otrajā vietā ierindojās publikas, jau iemīļotais francūzis, Florāns Amodio. Ar ne mazāk skaistu slidojumu, Amodio tomēr pietrūka diezgan daudz punktu, lai apdzītu Haviju. Par izvēles programmu Flo saņēma 160.71 punktu, un koprezultātā 250.53 punktus. Amodio atzina, ka pieļāva vairākas kļūdas izvēles slidojumā, un atzina, ka Havjēra slidojums bija patiešām visspēcīgākais no visiem. "Es jūtos lepns par sevi un par visiem pārējiem daiļslidotājiem. Konkurences līmenis Eiropas čempionātā ir patiešām augsts un mums visiem būtu jājūtas lepniem par savu sniegumu. Es jūtos ļoti labi. Es ieguvu medaļu, bet turpināšu cītīgi gatavoties citiem projektiem," tā par sevi izteicās Florāns.

Savukārt otru pēcpusdienas pārsteigumu skatītājiem sagādāja čehs Mikels Brezina (243.52), veiksmīgi, bez lielām kļūdām izpildot savu izvēles programmu, kas ļāva viņam apsteigt Braienu Žubēru un pakāpties uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. "Es esmu ārkārtīgi priecīgs, ka pēc tik daudziem gadiem (sešiem) piedaloties Eiropas čempionātā, un pēc vairākām ceturtajām vietām, man beidzot izdevās uzkāpt uz goda pjedestāla," stāsta Brezina. "Šodiena bija ļoti grūta. Es jau biju izplānojis slidot "uz visu banku". Gluži vienkārši tas bija vienīgais veids kā es varētu iegūt medaļu. Beigās man izdevās parādīt visu, ko es vēlējos, par spīti dažām kļūdām, un par to es esmu ļoti priecīgs."

Neveiksmīgāk šoreiz klājās Braienam Žubēram. Braiens izvēles programmā slidoja pavisam jaunu, nesen izveidotu programmu pie filmas "Gladiators" mūzikas. Lai gan programma iesākās veiksmīgi, tomēr vidū Braiens pieļāva vairākas kļūdiņas, kas viņam lika zaudēt savu trešo pozīciju (232.47). Tomēr Braiens nav tik saskumis, kā daudzi varbūt iedomājas. "Es šodien noslidoju labi," saka pats Braiens. "Jā, es pieļāvu kļūdas akselī un lutcsā, kā arī redzu, ka zaudēju līmeni vienā no piruetēm, bet es pats jūtos labi un arī skatītāji mani ļoti atbalstīja. Tāpēc rezultātā es esmu apmierināts ar šodienu." Vēl Braiens atzīmēja, ka viņam šoreiz nebija tika daudz laika sagatavošanās posmā pirms Eiropas čempionāta, bet neskatoties uz to slidojums bija gana labs. "Es redzēju, ka mans rezultāts programmas komponentēs bija labāks, tagad es zinu pie kā man ir jāpiestrādā vēl vairāk. Tāpat zinu to, ka man programmā jāiekļauj arī četrkāršais salkovs un vēl viens četrkāršais tulups," tā par saviem nākotnes plāniem izteicās Žubērs. Mēs viņam katrā ziņā vēlam veiksmi, un, lai izdodas godam sagatavoties Pasaules čempionātam :] ALLEZ BRIAN! 

(foto: Nurtdinova 2013)




Avoti:
http://www.isuresults.com/results/ec2013/CAT001RS.HTM
http://www.isuresults.com/results/ec2013/SEG002.HTM
https://www.facebook.com/pages/Absolute-Skating/113697665347647
http://www.goldenskate.com/2013/01/spains-javier-fernandez-captures-european-title-makes-history/


Skatījumu skaits: 1092 | Pievienoja: krista-zelnina | Atslēgvārdi: Zagreba, vīrieši, izvēles programma, Mikels Brezina, Euros 2013, Havjers Fernandezs, EČ 2013, Florāns Amodio, Braiens Žubērs | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 1
1 sanda_donika  
0
nu jā - Flo izleca divus četrkāršos izvēles programmā - pirmoreiz savā karjerā. Tas ir super - katrs čempis nes jaunus rekordus - ja ne visam sportam, tad noteikti kādam slidotājam individuali. Visinteresantākais ir vērot, cik ļoti programmas uzlabojušās kopš Grand Prix sērijas - programmu evolūcijas sezonu robežās. Apsveicu visus ar to, ka vismaz kādu īsu brīdi Spānijā par daiļslidošanu runās vairāk nekā par futbolu! biggrin Havjēram novēlu nezaudēt pārliecību par saviem spēkiem, bet arī nezaudēt modrību. Un nu jau gaidām Četru kontinentu čempionātu, kur gan Čans nestartēs, bet būs visi mūsu mīļie japānīši un tad jau pasaule. Vēl šovakar jāsagaida, kurš tad kļūs par ASV čempionu.

Vārds *:
Email *:
Kods *: