Galvenie » 2013 » Janvāris » 28 » Kostneres pieredze apsteidz Tuktamiševas un Sotņikovas jaunību
23:25
Kostneres pieredze apsteidz Tuktamiševas un Sotņikovas jaunību


foto: AFP news

Pēdējās pie medaļām jau tradicionāli tika dāmas. Un šoreiz pjedestāls apliecināja, ka pieredze pārspēj jaunības aizrautību, svaigumu un spēku. Lai gan no otras puses - protams, tā nebija tikai plika pieredze, kas ļāva itālietei Karolīnai Kostnerei (Carolina Kostner) jau piekto reizi kļūt par Eiropas čempioni. Viņas programmas šogad ir patiesām labas - īpaši izvēles programma. Bolero ir svinīga, oficiāla mūzika. Tā nav viegla mūzika - tā ir ļoti prasīga mūzika, kura pieprasa piepildījumu. Tagad pamēģiniet un labi padomājiet - kurš slidotājs varētu šādu mūziku iznest? Man nāk prātā tikai leģendārie Lielbritānijas ledus dejotāji Džeina Torvila (Jeyne Torvill) un Kristofers Dīns (Christopher Dean). 1984.gadā Olimpiādē viņi ar šo deju nopelnīja atzīmi "6" no visiem tienešiem par programmas komponentēm. Nu uzmetiet aci

 

http://www.youtube.com/watch?v=t2zbbN4OL98

 

Jā, protams, daiļslidošana ir stipri mainījusies kopš tā laika. Mūsdienās viņi dabūtu vismaz -2 par "kritieniem". Bet vērtējiet pašu deju, vērtējiet, kā daiļslidotāji iznes šo mūziku, kā viņi ļauj mūzikai sevi vadīt, seko tai - katra kustība, katra nianse. Viņi to varēja, viņi kļuva leģendāri ar šo deju un ierakstīja savu vārdu daiļslidošanas vēsturē. Arī Karolīna jau ir ierakstījusi savu vārdu daiļslidošanas vēsturē un manā izpratnē ir vienīgā šobrīd aktīvā daiļslidotāja, kura var izvēlēties šādu mūziku. Ja jāmin vēl kāds, kurš šo mūziku varētu iznest, tad prātā nākt neviens cits, kā Stefans Lambjēls (Stephane Lambiel). Un tā nav nejaušība. Jā, oficiāli abu Karolīnas šīs sezonas programmu horeogrāfe ir Lorija Nikola (Lori Nichol), bet Stefans Lambēls un Karolīna ir ļoti labi draugi, reiz sen senos laikos viņi bija kopā, bet tagad ir veci draugi, kuru draudzība ir pat ļoti produktīva. (Paskatiet Opera on Ice video internetā.) Uzmanīgi skatoties Karolīnas Bolero fantastisko soļu celiņu ir manāms zināms "lambjēliskums" roku, plecu kustībās utt. Es laikam nebeigšu fanot par šo programmu. Lielā mērā tapēc, ka man patīk daiļslidotāji, kuriem ir savs stils, kuriem ir harizma un tik liela klātbūtnes sajūta un individuālitātes sajūta viņu programmās, ka es skatos un saprotu - tikai šis vienīgais daiļslidotājs šo programmu var slidot un neviens cits. Tā ir pati virsotne, tā ir tā maģija, tāpēc ir vienkārši daiļslidotāji un ir daiļslidošanas zvaigznes. Kāmēr Karolīna, pieļaujot ne mazumu kļūdas, tomēr jau atkal apliecināja, ka ir Eiropas daiļslidošanas karaliene, pie daiļslidošanas debesīm iemirdzējās divas jaunas zvaigznītes - krievietes Adelīna Sotņikova (Adelina Sotnikova) un Jeļizaveta Tuktamiševa (Elizaveta Tuktamysheva). Kamēr Adelīna noslidoja stabili abas programmas un pavisam nedaudz zaudēja 1.vietai, Jeļizaveta izgāza īso programmu – palika vien ceturtā pēc īsās programmas, bet uzvarēja izvēles programma, kopsummā izcīnot bronzu. Izvēles programmu viņa slidoja pie ļoti slavenās Krievu romances "Melnās acis” (Ochi chornye). Ārkārtīgi spilgta programma, kurā Jeļizabeta apliecina, ka ir ļoti nobriedusi daiļslidotāja, neskatoties uz to, ka viņai vien 16. Vai kādam vēl, bez manis, viņa atgādināja savu slaveno tautieti Irinu Sluckuju (Irina Slutskaya)? Auguma parametri, izskats, smaids… Jā, Adelīna noslidoja stabilāk un izcīnīja bronzu, bet Eļizabeta tomēr bija spilgtāka – to apliecina arī viņas uzvara izvēles programmā. Pirmo reizi kopš 2006.gada – kopš Irina aizgāja – Krievijai ir medaļas Eiropas čempionātā dāmu kategorijā. Tagad tikai lielā intriga – vai Eiropa dāmas beidzot spēs sastādīt nopietnu konkurenci Āzijas dāmām? Gan jau atbildi drīz uzzināsim.

Vēl nevar nepieminēt otru Itālijas slidotāju – kaislīgo Valentīnu Markei (Valentina Marchei). Pēc īsās programmas, kuru viņa noslidoja ļoti labi, viņa bija trešajā vietā, izvēles programmā gan viņa palika ceturtajā vietā, stipri atpaliekot no uzvarētāju trijotnes – kopumā arī ceturtā vieta. Tomēr es domāju, ka Valentīna neskumst – galu gala šī ir augstākā vieta Eiropas čempiontātā, kāda vien viņai jebkad bijusi. Tomēr tehniski viņa nav tik spēcīga, lai varētu iesaistīties cīņā par uzvaru.

Savukārt šī čempionāta lielākā neveiksminiece ir gruzīniete Jeļene Gedevanišvili (Elene Gedevanishvili). Divkārtējā Eiropas bronzas ieguvēja ļoti slikti noslidoja abas programmas un palika vien 14. Viens no iemesliem ir traumas – izvēles programmā bija labi redzams, ka viens plecs bija apsaitēts. Fiziskas traumas arī psiholoģiski ietekmē ļoti smagi. Katrā ziņā novēlam šai daiļslidotājai izveseļošanos un atgūšanos no traumām.

Un ko tad pašas dāmas teica?

Karolīna: "Līdz trešajai minūtei man likās, ka šis ir labākais manas dzīves slidojums. Bet tad es saņēmu pliķi sejā un man bija jānolaižas uz zemes. Šī bija mana smagākā uzvara°.

Adelīna: "Es izdarīju visu, ko vien spēju, izņemot to triju apgriezienu flipu! Es to atkal izgāzu. Bet viss pārējais bija labi. Šis ir mans pirmais Eiropas čempionāts un man ir sudrabs; šodien jūtos kā svētkos.”

Jeļizaveta: "Esmu ļoti laimīga; godīgi sakot – esmu šokā. Man bija pavisam cita pieeja. Nezinu, vai tas bija manāms, bet biju pilnīgi pārliecināta par sevi, manas kājas bija spēcīgākas. Biju daudz labāk gatava savai kaskādei trīs + trīs. Es centos radīt noskaņu no paša sākuma un būt enerģiskāka, nekā biju īsajā programmā”.

 

Avots: http://www.absoluteskating.com/index.php?cat=articles&id=2013euros-day4

Visi dāmu kategorijas rezultāti: http://www.isuresults.com/results/ec2013/CAT002RS.HTM

 

 

Skatījumu skaits: 1175 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Karolīna Kostnere, Eiropas čempionāts 2013, Adelīna Sotņikova, Jeļizabeta Tuktamiševa, dāmas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 5
1 adada5  
1
Vispirms gribu pateikt lielu paldies par visiem šiem lieliskajiem rakstiem visa Eiropas čempionāta garumā!
Tiešām prieks par Karolīnas uzvaru, viņas šī gada izvēles programma ir izcila! "Lambjēliskums" roku, plecu kustībās viņai ir parādījies kopš 2011.gada, kad uz tā gada Opera on Ice Stefans Lambjēls bija horeogrāfs abām viņas programmām-''Toska'' un ''Karmena''.Kā Karolīna pati atzina intervijā, viņa nekad neesot domājusi, ka tik grūti un pat neiespējami būs atkārtot Stefana demonstrētās kustības)))
Ar interesi gaidīju abu jauno Krievijas daiļslidotāju uzstāšanos.Nākamos gados tiešām gaidāma interesanta cīņa sieviešu slidojumos.Arī man Jeļizaveta nedaudz atsauc atmiņā Irinu Sluckuju, jo īpaši tādēļ, ka arī Irina bija izcila lēcienos, bet emociju ziņā tomēr gribējās redzēt ko vairāk.Tomēr jāatzīst, ka Jeļizaveta pēdējo divu gadu laikā ir ļoti progresējusi ari šai jomā, jo līdz tam bija tikai lēcieni un slidošana starp lēcieniem.Viņas treneris Aleksejs Mišins daudzas reizes atzinis, ka progress mākslinieciskajā attīstībā radies pēc viņas individuālajām nodarbībām 2011.gada vasaras nometnē ar Stefanu Lambjēlu))) biggrin

2 sanda_donika  
1
Pirmkārt, paldies par komentāru. Prieks par katru daiļslidošanas fanu. Cenšamies.

Un - LOL - bez Stefana nekur. Viņš arī ar Morozova grupu ir strādājis. biggrin

4 adada5  
0
)))neaizmirsīsim arī Stefāniju Bertoni un Ondreju Hotareku, viņi speciāli brauca pie Stefana pieslīpēt savu ''Flamenko''
http://www.youtube.com/watch?v=z3xLSISFe-I&list=PLA0F164C87AAD45B6&index=14

3 krista-zelnina  
1
aww, mēs cenšamies un prieks, ka mūs lasa (un diezgan daudz lasa, ja var spriest pēc cipariem smile )

Stefs, njā, viņu mīl visi happy

5 adada5  
0
tongue

Vārds *:
Email *:
Kods *: