Galvenie » 2011 » Aprīlis » 28 » Braiens Žubērs atzīst, ka kļūda ir bijusi obligātās programmas uzbūvē (papildināts).
17:36
Braiens Žubērs atzīst, ka kļūda ir bijusi obligātās programmas uzbūvē (papildināts).
foto: Reuters 2011

Francijas daiļslidotājs Braiens Žubērs, pēc noslēdzošās cīņas šo pēcpusdien, paziņojis, ka šīs sezonas izvēlētā obligātā programma esot bijusi kļūda.

Pasaules eks-čempions šodien lieliski veica savu izvēles programmu, kas ļāva viņam kopsummā iegūt 227,67 punktus. Tomēr gala rezultātā Žubērs palika aiz pjedestāla līnijas.

"Vakardien es biju vīlies nevis dēļ tām kļūdām, kuras pieļāvu, bet gan tā iemesla dēļ, ka uzskatu par kļūdainu veidu kā šī programma vispār bija sastādīta. Tā ir kļūda, kuru mēs pieļāvām vēl pirms sezonas sākuma," stāsta Žubērs. "Visas sezonas garumā es jutu diskomfortu to slidojot. Taču neskatoties uz to, es neko nemainīju, un tā arī bija mana kļūda. Par to es vakar pilnībā pārliecinājos. Taču bija jau par vēlu."

Pavisam savādāk Braiens izteicās par savu izvēles programmu.

"Savu šīs dienas slidojumu es uzskatu par visveiksmīgāko visā savā karjerā. Man ļoti patīk šī programma, tāpēc, ka uzsvars tajā tiek likts nevis tikai uz tehniskajiem elementiem, bet gan arī uz mākslinieciskumu, uz ko es vienmēr esmu mēģinājis tiekties. Šī programma man ir ļāvusi sevi atklāt no jauna," Žubērs atzina.

Šo gūto baudu no sava slidojuma veicinājusi arī kostīma maiņa.

"Pēc šā gada Eiropas čempionāta es sapratu, ka tas tērps man nemaz nepiestāv. Ekrānā tas man lika izskatīties korpulentākam un neveiklam. Rezultātā es no skapja izvilku šo tērpu, kuram īstenībā jau ir trīs gadi. Šajā tērpā es izskatos daudz labāk," viņš skaidroja.

Tagad Žubēra priekšā stāv jau nākamais uzdevums - veiksmīgi sagatavoties nākamajai sezonai, kurai, pēc paša sportista vārdiem, būtu jāizvēršas daudz veiksmīgākai. 

"Mans mērķis - likt par sevi manīt nākamajā sezonā, kuras laikā es plānoju uzstāties daudz veiksmīgāk [kā šajā sezonā]."

Papildināts:

Universal Sports video intervija (eng) pēc izvēles programmas:





Skatījumu skaits: 1136 | Pievienoja: krista-zelnina | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 3
3 krista-zelnina  
0
Jā, forumā jau ieliku asiņainās bildes sad

2 sanda_donika  
0
Braiens arī sagrieza roku


1 krista-zelnina  
0
Tā sasmejos par to kostīma komentu - tāda dīva laugh

Vārds *:
Email *:
Kods *: