Galvenie » 2011 » Aprīlis » 26 » Braiens Žubērs: "Mērķis ir medaļa"
14:52
Braiens Žubērs: "Mērķis ir medaļa"
 
Braiens Žubērs cer "spīdēt" Pasaules čempionātā, Maskavā
foto: Reuters 2011
 
Sākotnēji plānots Tokijā, Pasaules čempionāts beidzot sāksies 25. aprīlī Maskavā. Pēc sudraba medaļas Eiropas čempionātā, Braiens Žubērs (Brian Joubert) cer nokļūt uz pjedestāla arī Pasaules čempionātā. Puatjē patriots pieminēja "dueli" ar savu komandas biedru, jauno Eiropas čempionu Florānu Amodio (Florent Amodio) arī Pasaules meistarsacīkstēs.
 
Braien, kā Jūs jūtaties, tuvojoties šim Pasaules čempionātam?
Vispārīgi runājot es jūtos labi. Tā ir sezonas beigas, ir neliels nogurums, bet tehniski es jūtos diezgan pārliecināts par sevi. Fiziski es jūtos pietiekami spēcīgs, kā arī esmu zaudējis svaru. Vienīgās rūpes sagādā mans celis, kas sāp jau kopš Decembra. Ceru, ka pēc Pasaules čempionāta šīs sāpes pāries.
 
Uz ko Jūs savos sagatavošanās treniņos likāt uzsvaru?
Man vajadzēja piestrādāt tieši pie fiziskās sagatavotības, kā arī četrkāršajiem lēcieniem, jo savā programmā [izvēles] es vēlos iekļaut divus. Tehniskajai pusei, tās sastāvam Pasaules čempionātā būs lielāka nozīme kā Eiropas čempionātā. Strādājām arī pie obligātās programmas.
 
Vai esat atradis savu iekšējo pārliecību?
Pārliecību esmu atguvis pateicoties treniņiem un citām sacensībām. Ir nepieciešams, lai es spētu parādīt labu par sevi pārliecinātu tēlu, esot aci pret aci ar tiesnešiem. Par spīti pretrunīgajiem sniegumiem pagājušajā sezonā, es esmu spējīgs parādīt skaistus slidojumus.
 
"Florānam Amodio nav ko zaudēt."
 
Bet tai pašā laikā ir pagājuši jau vairāki mēneši tomēr tā īsti veiksme Jums nav uzsmaidījusi. Uz šo dienu Jūs esat manāmi mainījis savu attieksmi, kas to ir veicinājis?
Jā, tā ir, ka sezonas sākumā es sevi neredzēju starp labākajiem. Bet darbs kopā ar manu treneri prasīja daudz laika, tas bija liels projekts. Tomēr beidzot tas sāk atmaksāties. Es to jūtu treniņos, es atgūstu pašpārliecinātību, es atgūstu baudu, kas rodas slidojuma laikā. Tāpēc, es strādāju vairāk, un zinu, ka esmu spējīgs nokļūt līdz finālam. Esmu noskaņots pozitīvi.
 
Kurš/-i, pēc Jūsu domām, ir tie, no kuriem Jums šajā Pasaules čempionātā būtu jāpiesargās visvairāk?
Manuprāt, Daisuke Takahaši (Daisuke Takahashi) un Patriks Čans (Patrick Chan). Šie abi ir slidotāji, kurus es uzskatu par vis bīstamākajiem. Lai gan šeit es vēlētos pieminēt arī Florānu (Amodio), jo tas, ko mēs piedzīvojām šā gada Eiropas čempionātā, ar divām augstākajām vietām uz goda pjedestāla, tas bija fantastiski. Ja mēs to spētu paveikt arī globālā mērogā, tas būtu vēl ideālāk.
 
Vai Jūs domājat, ka Florānam Amodio šis varētu būt skaists čempionāts? Vai tas noņem spriedzi no Jūsu pleciem?
Tas man liek justies atvieglotākam, jā, jo visas cerības negulstas tikai uz mani. Tas noņem spriedzi no maniem pleciem. Taču no sportista viedokļa, tas dod man papildus enerģiju. Es nevēlos zaudēt savu vietu, un, lai gan man patīk Florāns, es esmu gatavs cīnīties. Atšķirība ir tajā, ka man ir lielāka pieredze. Šajā sezonā viņš pierādīja, ka ir stabils daiļslidotājs, jo viņš spēja aizkļūt līdz Grand prī finālam, kā arī kļuva par Eiropas čempionu. Es domāju, ka viņš ir ieguvis tiesnešu uzticību, bet vēl ir jāpagaida kā viņš spēs tikt galā ar sevi šāda mēroga sacensībās. Tas ir galvenais jautājums, bet viņam nav ko zaudēt. Viņam patiešām ir labas izredzes šajā Pasaules čempionātā.
 
"2014. gads, es par to domāju, taču neesmu uz to iekoncetrējies."
 
Kādi ir Jūsu mērķi?
Mērķis ir medaļa, jo es vēlos parādīt labu, nekļūdīgu sniegumu. Tituls ir cita lieta, tomēr medaļa, tas ir kaut kas apspēlējams un reāls.
 
Vai pēc šī Pasaules čempionāta, Jūs jau raudzīsieties uz Sočiem 2014. gadā?
Es vēlētos turpināt [slidot] līdz Sočiem. Bet tai pašā laikā es nevēlos kļūt par apsmieklu. Es domāju, ka man būs pietiekama fiziskā un mentālā sagatavotība, kā arī neskarta vēlme doties uz nākamājām Olimpiskajām spēlēm. Ja es patiešām izlemšu tajās startēt, man būs jāpilnveido mana mākslinieciskā slidojuma puse. Es nevēlos izskatīties pēc veca daiļslidotāja, kurš ieciklējies uz kaut ko vienu un turpina tādā garā. Ja es redzēšu, ka vairs nespēju turēt līdzi, tad es dodu priekšroku pārtraukt savu sacensību karjeru. 2014. gads, es par to domāju, taču neesmu uz to iekoncetrējies.
 
Un pēc 2014. gada...?
Es beigšu savu sacensību karjeru, jo esmu noguris no sacensībām. Tas ir arī tāpēc, ka man patiešām ir vēlme kļūt par treneri [daiļslidošanas]. Mans sapnis, jau kopš mazotnes, ir izveidot un vadīt augsta līmeņa daiļslidošanas skolu.
 
 
 
Skatījumu skaits: 1311 | Pievienoja: krista-zelnina | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 2
2 krista-zelnina  
0
He he, man prieks, ka Brī vēl kādam spēj uzlabot garīgo smile

1 sanda_donika  
0
Ak, Brī. Man patika viss, ko viņš par Flo pateica. Paldies, cravey. Garīgais biki uzlabojās sevišķi, kad iztēlojos Brī daiļslidošanas skolu.

Vārds *:
Email *:
Kods *: