Galvenie » 2011 » Aprīlis » 26 » DaiļslidošanaLV intervijas ar Florānu Amodio un Kevinu van der Perrenu!
18:02
DaiļslidošanaLV intervijas ar Florānu Amodio un Kevinu van der Perrenu!
Labdien visiem daiļslidošanas cienītājiem. Esam sagaidījuši saspringto, bet ilgi gaidīto lielās daiļslidošanas nedēļu. Vēl pirms rītdienas, kad obligāto programmu slidos vīrieši, esam sagatavojušas jums visiem mazu dāvaniņu - mini intervijas ar jauno Eiropas čempionu Florānu Amodio, un arī ar ne mazāk pazīstamo beļģu daiļslidotāju Kevinu van der Perrenu. Pirms tam vēlos pastāstīt, kādēļ tās notika. Lieta tāda, ka šī mājas lapa īstenībā ir kā prakstiskā daļa manam augstskolas gada projektam. Un šīs intervijas norisinājās tieši tādēļ - lai uzzinātu pašu daiļslidotāju viedokli dažos jautājumos, un, lai darbs būtu pamatots vadoties arī pēc pašu daiļslidotāju viedokļa. Tad nu lūk šie divi daiļslidotāji bija gana laipni un atsaucās manam palīgā saucienam :) Tagad, kad darbs ir uzrakstīts un aizstāvēts, piedāvāju arī jums izlasīt šos viedokļus.
  
foto: daylife.com 2011
 
Krista Želnina: Pāris vārdos, pastāstiet lūdzu, ko jums nozīmē daiļslidošana? Kāpēc izvēlējāties kļūt par daiļslidotāju?
Florāns Amodio: Daiļslidošana=laime, darbs, mentālā sagatavotība, iespēja būt pirmajam, bauda, ko gūsti darot to, kas patīk. Daiļslidošanu es neizvēlējos tāpat vien. Tas notika pateicoties maniem vecākiem. Un katru dienu es apzinos un esmu pateicīgs par to, ka varu darīt to, kas man no sirds patīk un sniedz baudu.
 
Kevins van der Perrens: Daiļslidošana man iepatikās pēc tam, kad biju redzējis "Disneja uz ledus" izrādi tālajā 1989. gadā. Pēc tās es pirmo reizi uzkāpu uz ledus un uzreiz sapratu, ka man tas patīk. Tā es arī to nepametu. Daiļslidošana man ir visa dzīve. Dienās, kad neslidoju, es jūtos tukšs, un neatrasties uz ledus šķiet nepareizi.
 
K.Ž.: Kas pēc jūsu domām, ir tas galvenais, kāpēc cilvēki varētu izlemt doties vērot daiļslidošanas sacensības klātienē?
F.A.: Vienkārši iespēja vērot izrādi, daiļslidotāju savstarpējo konkurenci, daiļslidošanas skaistumu. Kā arī gūt adrenalīna devu, emocijas un baudu.
 
K.v.d.P.: Lielais, pozitīvais elements ir tas, ka daiļslidošanas sacenības dzīvajā ir pilnīgi atšķirīgas no tā, ko jūs redziet pa TV. Sacensību atmosfēra un iespēja būt par daļu no šī pasākuma, manuprāt ir tas, kas visvairāk piesaista cilvēkus braukt un vērot [sacensības] klātienē.
 
K.Ž.: Cik svarīga ir skatītāju klātbūtne sacensībās? Viņi palīdz, vai ir tomēr brīži, kad šī klātbūtne traucē?
F.A.: Fani ir mana lielākā motivācija. Viņu klātbūtne man palīdz vienmēr, kā arī viņu dēļ es spēju savu slidojumu padarīt vēl skaistāku un spilgtāku.
 
K.v.d.P.: Man skatītāju klātbūtne ir ļoti svarīga. Ir daudz patīkamāk slidot cilvēku pilnā arēnā, nevis, piemēram, tikai 100 cilvēku priekšā. Domāju, ka šeit daudzi daiļslidotāji man piekritīs.
 
K.Ž.: Vadoties pēc jūsu pieredzes, cik liela nozīme ir kāda sportista (iespējams jūsu :]) klātbūtnei kādās sacensībās, kas cilvekus pamudina doties tās vērot klātienē?
F.A.: Daiļslidotājam tā ir pati lielākā atlīdzība, bet tā ir arī liela atbildība - būt šīs uzmanības vērtam. Cilvēki var sevi identificēt ar savu favorītu, viņu apbrīnot, atbalstīt un braukt viņu vērot klātienē. Tomēr, manuprāt, lielākā daļa brauc vērot pašu daiļslidošanu kā tādu, nevis konkrētu sportistu.
 
K.v.d.P.: Pēc manām domām, cilvēki lielākoties pērk biļetes uz sacensībām, no tām valstīm, kur tomēr ir šie te augsta ranga daiļslidotāji, kā arī pati daiļslidošana ir augstā līmenī. Taču, jā, sacensību dalībnieku vārdiem ir liela nozīme skatītāju piesaistē.
 
Beigās vēl Florānam vaicāju, vai vasarā viņi atkal brauks trenēties uz Latviju? Florāns atbildēja, ka vēl nezinot, tomēr viņš cer, ka jā. Tagad, spriežot pēc pēdējiem rakstiem, liekas, ka ātrākais, kad varam Morozova "saimi" sagaidīt Latvijā, ir ne ātrāk kā augustā. Tomēr šādu Florāna atbildi bija ļoti patīkami lasīt. Prieks, ka par Latviju palikušas labas atmiņas un ir vēlme šeit vēl atgriezties.
 
Turēsim īkšķi par šiem un citiem daiļslidotājiem, jau rīt, pl. 12:30!
 
Skatījumu skaits: 973 | Pievienoja: krista-zelnina | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 2
2 krista-zelnina  
0
Quote
Ak, dievs, beidzot cravey

Nu ja tak, darbs aizstāvēts, viss štokos, komisija apmierināta, var plašākai publikai rādīt biggrin

Quote
Super. Es nez - es vienkārši esu gar zemi. Tā ceru, ka Morozovs ar bandu būs Daugavpilī augustā.

ES AR!! happy

1 sanda_donika  
0
Ak, dievs, beidzot cravey. Super. Es izkusu no viņu atbildēm. Viņi ir tādas saules abi. Un lai iet visa plašā Kevina nīdēju saimes ieskrieties. Nekad viņus nesapratīšu. Kevins jau ļoti daudzus gadus mans mīlusies ar savu lēcējmašīnas stilu un savu vienkāršību un nepretenciozitāti. Un saulīte Flo uzlēca tā īsti pagājušogad. Super. Es nez - es vienkārši esu gar zemi. Tā ceru, ka Morozovs ar bandu būs Daugavpilī augustā. tongue

Vārds *:
Email *:
Kods *: