Galvenie » 2011 » Aprīlis » 22 » DaiļslidošanaLV viedoklis: analīze par dāmu konkurenci PČ
16:54
DaiļslidošanaLV viedoklis: analīze par dāmu konkurenci PČ
Īss apkopojums par dāmām pirms gaidāmā Pasaules Čempionāta. Šis raksts tapis balstoties uz dažādiem faktiem par šo sezonu, statistiku un notiekošo daiļslidotāju dzīvē, un šī informācija protams iegūta ar interneta starpniecību, bet šī analīze ir tikai diletanta viedoklis.
 
Līdzīgi kā vīriešu kategorijā, arī sieviešu kategorijā spēcīgākā ir Japānas komanda. Miki Ando un Mao Asadas (Mao Asada) potenciālu noteikti nenoliegs neviens. Miki šosezon ir spirgta un vesela, turklāt uzvarēja turpat vai visu – abus Grand Prix posmus un Četru Kontinentu Kausu. Izvēles programma viņai ir ideāla. (Paskatieties http://www.youtube.com/watch?v=dq0W6BCLm-U) Vienīgā, kas šosezon pārkāpa pāri 200 punktu robežai abu programmu kopvērtējumā. Jā, īsā programma viņai nebija tik veiksmīga un iegāza viņu Grand Prix finālā, bet meitene nepadevās un nomainīja īso programmu sezonas vidū. Un viņai bija lieks mēnesis to noslīpēt sakarā ar PČ pārcelšanu. Miki paspēja universitāti pabeigt un nu ir gatava, gatava, gatava. Ja nervi būs savaldīti un traumas nepamodīsies, tad es lieku uz viņu kā šī gada čempioni.
 
Otra japāniete ir mana mīlule Mao. Viņa uzvarēja pagājušogad un šī sezona viņai ir vērtību pārvērtēšanas sezona. Principā katastrofāla sezona. Bet meitene nepadevās. Tas laikam japāņiem asinīs. Strādāja smagi un tika uz Pasaules Čempionātu un arī Četru kontinentu kausā ieguva sudrabu. Viņa ir atgriezusies, bet vai ar to pietiks, lai uzvarētu. Domāju, ka nē. Viņa varētu iegūt sudrabu vai bronzu. Es lieku uz bronzu. Ja nē, tad top pieci viņa būs.
 
Pārlecam uz ASV. Dzīvo tur Detroitā – ārkārtīgi kriminālā un nabadzīgā pilsētā – tāda meitene, kura ir skaista kā modele. Viņu sauc Alisa Čisnija (Alissa Czisny). Un nav rezultātu viņai īpaši nekādu. Un tad ņem un 2009.gadā izcīna ASV čempiones titulu, bet atlikušajā sezonā izgāžas, arī nākamajā neseko nekas labs un tad – še tev – Grand Prix finālā uzvar, 2011.gadā atkal kļūst par ASV Čempioni, pašpārliecinātu un spēcīgu, un visi raksta par viņu, intervē, jo meitenei ir 24 un viņa pēc šīs sezonas sataisījusies pamest sacensību daiļslidošanu, bet pēkšņi ir kļuvusi par populārako daiļslidotāju ASV. Meitene, kuru mēdz saukt par piruešu princesi, protams gluži paredzami sāk arvien biežāk teikt, ka var arī neaiziet pēc šīs sezonas… Ko es domāju? Man patīk. Viņas plastika un sievišķiba ir skaista un ir patīkami skatīties uz viņu. Bet vai ar to pietiek medaļai? Spiediens uz viņu ir pārāk liels un Āzijas pārstāves ir pārāk spēcīgas. Četru Kontinentu kausā galu gala viņa palika tikai piektā – aiz abām iepriekšminētajām Japānas pārstāvēm un divām ASV kolēģēm. Viena no tām – Miraja Nagasu (Mirai Nagasu) dziemžēl uz PČ netika, bet Reičela Fleta (Rachael Flatt) tur būs. Bet Reičelai ar trauma iet slikti un tāpēc cieš lēcieni. Es vēroju viņas uzstāšanās Četru Kontinentu Kausā un ASV nacionālajā čempionātā. Man ļoti patīk īsā programma.
 
Juna Kima (Yu-na Kim). Ledus karaliene, kurai ārpus ledus ir vairāk projektu nekā laikam Japānas prezidentam. Viņai ir šovi, labdarības akcijas, par viņu raksta grāmatas, viņa ir dažādu projektu pārstāve un sūtne, mēģina izknibināt Japānai Olimpiādes rīkošanas tiesības, sniedz prezentācijas… Dievs, kā viņa to visu paspēj? Pirms sezonas nolēma nepiedalīties nekur visu sezonu un koncentrēties uz PČ, bet izskatījās, ka koncentrejās uz visu citu, tikai ne daiļslidošanu. Augustā aizgāja no sava trenera Braiena Orsera (Brian Orser) un iekļuva preses skandālā. Un tagad neviens īsti nezina, kādā formā viņa ir, cik labi ir ieslidotas jaunās programmas un kā tas viss izskatīsies, kad viņa tās demonstrēs pirmoreiz skatītajiem un uzreiz PČ. Un tomēr es ticu viņai. Viņa jau ir Krievijā, jau aklimatizējas, ar jauno treneri Pīteru Opegārdu (Peter Oppegard) viņai ļoti labas attiecības. Ja nebūs kaut kas mistisks un neizskaidrojams, medaļu viņa dabūs. Kas tik zin, kādu?
 
Un Eiropa, kura dieziņ vai tiks pie medaļām. Lai gan ar Karolīnu Kostneri (Carolina Kostner) nekad neko nevar zināt un tiesneši viņu mīl – to nevar noliegt. Viņa cīnās ar traumām šosezon, bet vienalga palika otrā Eiropā un arī Grand Prix finālā. Bet viņai tiešām viss jaizdara ideāli, lai tiktu pie medaļas. Bet Karo ideāli abas programmas nenoslido laikam nekad.
 
Ksenija Makarova (Ksenia Makarova). Vai dzimtās sienas palīdzēs? Droši vien, jo šai meitenei patīk būt uzmanības centrā. Bet vai viņa ir pietiekami laba medaļai. Nē. Bet notikumu sakritības dēļ var ielēkt pieciniekā.
 
Ar dāmam vienmēr viss ir kā ar bitēm. Kādreiz ņem un visas pēc kārtas krīt, bet kādreiz nekrīt neviena un visas rāda savus labākos priekšnesumus. Es desmitniekā liktu vēl Kanako Murakami no Japānas, Aļonu Ļeonovu (Alona Leonova) un Kiru Korpi (Kiira Korpi), vēl iespējams kanādieti Sintiju Fanē (Cynthia Phaneuf). Grūziete Jeļene Gadevanišvili (Elene Gadevanishvili) ar desmitniekā var ielekt.
 
Par visu plašo vājo galu – garantēts tas, ka skatīsieties un jutīsiet sāpes par viņu apdauzītajām pēcpusēm…
Skatījumu skaits: 955 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: dāmas, Pasaules Čempionāts 2011, DaiļslidošanaLV prognoze | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: