Galvenie » 2011 » Aprīlis » 26 » DaiļslidošanaLV viedoklis: sporta pāri PČ
17:56
DaiļslidošanaLV viedoklis: sporta pāri PČ
Un mana analīze par sporta pāriem…
 
Aļona Savčenko (Aliona Savchenko) un Robins Šolkovijs (Robin Szolkowy) neapšaubāmi ir favorīti. Šosezon uzvar visu, kur piedalās, ir vislabākajā formā un ar ļoti spēcīgām programmām. Viedokļi dalās – viņu īsā programma laikam var patikt vai nepatikt – vidus varianta nav. Man nepatīk, bet krievu publikai noteikti patiks. Savukārt izvēles programmu šogad viņiem laikam mīl visi. Domāju, ja nebūs kļūdu un pat ja arī būs nelielas – viņi jebkurā gadījumā uzvarēs.
 
Lai gan ir melnais zirdziņš – Tatjana Volosožara (Tatiana Volosozhar) un Maksims Traņkovs (Maxim Trankov). Jā, uzvarēja viņi Krievijas nacionālo čempionātu, jā – ir viņi dvēseles radinieki, jā – ir viņi labi draugi jau sen un saslidojušies gada laika tik ļoti, cik parasti pāriem prasa ilgāku laiku, jā viņi ir izslāpuši pēc sacensībām un uzvarām. Bet vai ar to pietiek uzvarai? Vai spiediens nesalauzīs? Abi pieredzējuši un domāju viss būs labi, ja kaut kas nesaies grīstē un nesāksies kritieni negaidīti. Domāju, ka viņi būs uz pjedestāla, bet tomēr šaubos, ka pārspēs Aļonu un Robinu. Paredzu viņiem sudrabu vai bronzu.
 
Jo – ir taču vēl Juko Kavaguti (Yuko Kavaguti) un Aleksandrs Smirnovs (Alexander Smirnov). Viņi mocījās ar traumām vēl pirms sezonas un sezonas sākumā, piedalījās tikai vienā Grand Prix posmā. Starpsezonā Saša apprecējās un baumu bija daudz – par to, ka Juko ir iemīlējusies Sašā un nespēj pieņemt viņa laulību, par to, ka pāris izjuks. Bet viņi visu noliedza, turpināja trenēties, ārstēties. Gāja smagi – zaudēja gan Krievijas čempionu titulu, gan Eiropas čempionu titulu, bet viņi vienmēr riskē ar ļoti sarežģītiem elementiem. Ja vien vienkāršajos kļūdas līdz ar to nerodas, tad būs labi. Man gan viņu izvēles programma šogad nesajūsmina. Pagājušā gada viņu izvēles programmu es mīlēju, joprojām brīžiem pārskatu viņu uzstāšanos Eiropas Čempionātā. Vienvārdsakot – paredzu pjedestālu – sudrabs vai bronza. Pētīju, ka pēc šīs sezonas punktiem viņiem ir otra labākā izvēles programma un trešā labākā obligātā. Atkal tas pats – otrais un trešais rezultāts. Katrā ziņā būtu jānotiek kaut kam ārkārtējam, lai viņi uzvarētu.
 
Pang/Tong – pagājušā gada čempionu. Šī sezona viņiem ne tuvu nav tik veiksmīga, kā pērnā. Vispār, cik esmu lasījusi, bija tik daudz baumu, ka viņi aiziet no sacensībām, bet tomēr palika vēl šosezon un liekas palika it kā negribot. To arī jūt, kad viņi slido un programmās trūkst emociju. Šīssezonas rādītājs punktu ziņā – otrā labākā obligātā un trešā labākā izvēles. Un te nu tā – jā kāds no iepriekšējā supertrijnieka krīt (gan literārā, gan neliterārā nozīmē), tad viņi uzlec uz pjedestāla. Ar pāriem grūti pareģot – viens kritiens var izjaukt visu. Bet es liktu viņus tomēr uzreiz aiz pjedestāla.
 
Klasisks Krievijas pāris – maziņa un lielais – Bazarova un Larionovs. Daudziem viņi patīk. Man viņi nepatīk. Viņi vēl jauni, bet jau tādi panākumi un sacensības dzimtajā Krievijā. Bet pieredzes trūkums viņiem traucē. Piemēram viens kritiens un viņi pēc tā var nesavākties un "izgāzt” visu programmu… Interesanti, ka punktu ziņā abas programmas viņiem ir ceturtās. Nu ko – es domāju, ka viņi paliks ceturtie arī čempī, vai piektie. Uzkāpt uz pjedestāla – nu tad jānotiek kam ārkārtējam un pārējiem visiem jāsāk krist.
 
Abi Kanādas pāri – Duhamela un Redfords (Duhamel/Radford) un Mūra-Toversa un Moskovičs (Moore-Towers/Moscovitch) abi ir pilnīgi noteikti top 10, pat top 6 pāri, ko apliecina arī šīs sezonas rezultāti. Duhamela un Redfords ir jauns pāris un viņiem esot interesants elements - trīskāršais flips spogulītī. Paskatīsimies.
 
Keitlīna Jankovskas (Caitlin Yankowskas) un Džons Kohlins (John Coughlin) – ASV čempioni un man viņi patīk. Viņiem ir ļoti emocionāla izvēles programma Ave Maria, kura veltīta Džona mammai, kura nomira pagājušogad. Ja nebūs to daudzo kļūdu, kas bija Četru Kontinentu Čempionātā, tad var uzkāpt top pieci, bet uz pjedestāla gan tomēr nē.
 
Vēl noteikti jāpiemin Amanda Evora un Marks Ladvigs (Mark Ladwig). Viņai šogad paliks 27 un viņam 31. Pieredzējis pāris un daudzi paredz, ka pēc PČ viņi aizies un aizejot izliks visu, kas sirdīs, uz ledus. Viņiem nav ko zaudēt, nav stresa. Tehniski viņi ir spēcīgi. Sezonas sākuma vājo īso programmu viņi ir nomainījuši. Daudzi saka, ka viņiem ir labākie pacēlieni pasaulē. Domāju, ka būs bauda skatīties.
Skatījumu skaits: 1087 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: sporta pāri, DaiļslidošanaLV prognoze, Pasaules Čemionāts 2011 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: