Galvenie » 2011 » Aprīlis » 29 » Daisuke Takahaši izsaka vēlmi turpināt sacensties līdz Sočiem.
14:09
Daisuke Takahaši izsaka vēlmi turpināt sacensties līdz Sočiem.
foto: Getty Images 2011

Tas bija neticams skats. Takahaši izvēles slidojumu uzsāka, atrodoties 3. vietā ar cerībām, ka brīnums viņam palīdzēs uzveikt Patriku Čanu, no kura viņu šķīra 12,77 punktu starpība. Taču uzsākot četrkāršo tulupu programmas sākumā, viņš zaudēja līdzsvaru. Par iemeslu tam bija kreisās kājas slidzābaka un asmeni savienojošā skrūve, kas izkrita uzsākot šo lēcienu.

Daiļslidotājiem ir atļauta vien trīs minūšu pauze. Ja pārtraukums ilgst ilgāk, tiek piešķirti soda punkti. Takahaši noslidoja no ledus laukuma un šī skrūve tika atkal ieskrūvēta. Pēc tam viņš devās atpakaļ, lai atsāktu slidojumu no tās vietas, kur to tika pārtraucis. Bet šim atgadījumam bija sekas - tika sabojāts pats slidzābaks. Viņš knapi noturējās kājās pēc trīskāršā akseļa, bet nogāzās pēc trīskāršā salkova. 

"Šis man ir pirmais šāda veida atgadījums, kad sacensību laikā slidzābakam izkrīt skrūve," teica Takahaši. Savas slidas viņš pārbauda katru vakaru, un iepriekšējā vakarā pirms izvēles programmas nekādu problēmu nebija. Taču viņš visu uztver mierīgi. "Viss, ko es tagad teiktu, tiktu uzskatīts par attaisnošanos. Šī ir manis paša pieļauta kļūme un nav nekas, ko es tagad spētu izmainīt. Man vienkārši nepaveicās."

Tajā pašā laikā, Daisuke sevī atklāja jaunu dzirksti. Viņš izteica vēlmi turpināt piedalīties sacensībās līdz Sočiem (Ziemas Olimpiskās spēles 2014. g.). "Es taču nevaru beigt šādi. Tā kā šis atgadījums notika Krievijā, tad nākamā īstā revanša vieta var būt vienīgi Soči. Šis incidents ir labs iemesls, lai vēl nepārtrauktu savu sacensību karjeru," stāsta Takahaši.

Bija brīdis pēc Vankūveras Olimpiskajām spēlēm (kur Takahaši ieguva bronzas medaļu), kad Daisuke domāja par aiziešanu no sacensību sporta, tomēr nolēma turpināt līdz šā gada Pasaules čempionātam. Viņš joprojām svārstījās par nākamo sezonu, taču šis atgadījums tagad kalpo kā jauna motivācija viņa sacensību garam.

Līdz Sočiem vēl ir veseli 3 gadi laika. 2014. gada martā Takahaši būs 28 gadi. "Man ir jāstrādā no visa spēka, lai es spētu sacensties ar jauno maiņu. Es varbūt nespēšu palikt virsotnē, taču es vismaz būšu centies. Domāju, ka man tā varētu būt laba dzīves pieredze."

Maijā Daisukem tiek plānota ceļa operācija, kuras laikā paredzēts no ceļa izņemt skrūvi, kas tur tika ievietota 2008. gada rudenī veiktajā operācijā. Takahaši no jauna atsāks treniņus, lai pēc trīs gadiem atkal varētu mērķēt uz zelta medaļu!


Avoti:
tulkojums no japāņu uz angļu valodu originallove: http://ontd-skating.livejournal.com/1085525.html
Skatījumu skaits: 1102 | Pievienoja: krista-zelnina | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: