Galvenie » 2011 » Aprīlis » 5 » Juna Kima: jautājumi un atbildes par svarīgām lietām
00:53
Juna Kima: jautājumi un atbildes par svarīgām lietām
foto: daylife.com
Korejas avīze zemrubrikas 100 gada personības uzdeva interesantus jautajums Junai Kimai (Yu-na Kim).
 
Jautājums: Es un manas darbības lauks pēc desmit gadiem...
 
Junas atbilde: Es domāju, ka pēc desmit gadiem Korejā būs daudz vairāk ledus arēnu un būs labāki treniņu apstākļi daiļslidotājiem. Daiļslidošana Korejā ir attīstījusies un tai ir liels potenciāls, bet reālitāte ir tāda, ka trūkst infrastruktūras salīdzinot ar citām valstīm. Es ceru, ka pēc desmit gadiem būs treniņu bāzes sportistiem, tādas, kur ir silti, lai sportistiem nerastos liekas, bezjēdzīgas traumas un nebūtu vairs jauztraucas, vai būs pieejams laiks uz ledus. Un tam visam pateicoties slidošanas prasmes pieaugs līdz pārsteidzošam līmenim. Es domāju, ka pēc desmit gadiem joprojām slidošu. Es gribu rast kontaktu ar vel vairāk cilvēkiem caur daiļslidošanu un saviem priekšnesumiem.
 
Jautājums: Mans elks, kāds, kuram es gribu līdzināties...
 
Junas atbilde: Kad es biju maza, mans elks bija daiļslidotaja Mišela Kvana ( Michelle Kwan). Viņas uzstāšanās Nagano Olimpiskajās spelēs 2006.gada mani iedvesmoja. Es skatījos Mišelas priekšnesumu simtiem reižu un imitēju viņas sejas izteiksmes, mīmiku, un dažreiz es mēģināju veidot pati savas versijas viņas priekšnesumam. Uz mani dziļu iespaidu atstaja viņas pārsteidzošais talants un viņas pilnīgā, uzticīgā nodošanās daiļslidošanai. Es vienmēr apbrīnoju to, ka viņa spēja aizraut publiku ar savu harizmātisko uzstāšanos un cik nopietni viņa izturējās pret daiļslidošanu. Es tapat respektēju Mišelu par viņas aizrautīgo nodošanos, sevis veltīšanu un smago darbu citās lietās, kad viņa pāršķīra jaunu lappusi pēc daiļslidotajas karjeras beigam.
 
Jautājums: Lietas, kuras esmu iemācījusies, un lietas, kuras vēlos iemācīties...
 
Junas atbilde: man vienmēr tika mācīts, ka pamati ir svarīgi. Lēcieni ir svarīgs daiļslidošanas elements. Lai demonstrētu kaislīgu, emocionālu horeogrāfiju paralēli veicot arī lēcienus, ir svarīgi, lai ir labas pamatprasmes. Lai gan pagājusi jau divpadsmit gadi, kopš sāku slidot, es jorpojām veicu savus ledus treniņus tādā pašā kārtībā un veidā, kā toreiz. Ja tu pietiekami nenovērtē pamatelementu trenēsanas svarīgumu, jo tie jau padodas tik viegli vai arī tev tie jau pilnīgi apnikuši, tad rezultāts būs tāds, ka tavi skaistie lēcieni pazudīs un tu nonaksi lielās nepatikšanās. Man šķiet, ka visvienkāršākais, bet taja pat laikā arī vissarežģītakais ir pieturēties pie fundamentalā pamata.
 
Jautājums: Izšķirošais moments manā dzīvē...
 
Junas atbilde: Divpadsmit gadu laikā, esot sportiste, esmu cietusi no bezgalīgiem savainojumiem. Krītot uz ledus tūkstosiem reižu un potītes tiek izgrieztas, jo stingrie zabaki neizbēgami noved pie savainojumiem. Bija tādi nozīmīgi savainojumi, kas varēja likt man apstāties un pamest daiļslidošanu, but katrā šādā svarīga momentā bija kas tāds, kas palīdzēja man tikt tam pāri - mana spēcīgā griba, vēlme sasniegt manus sapņus un mana mīlestība pret daiļslidošanu. Katram ir savs mērķis vai sapnis. Bet nav tik daudz to cilveku, kuriem ir pietiekami daudz gribasspēka un neatlaidības, lai šo sapni īstenotu. Man šķiet, ka vienīgais veids, kā savu sapni pārvērst realitātē ir būt mērķtiecīgam, ticēt, būt neatlaidīgam un smagi strādāt.
 
Jautājums: Stabilizējošais spēks, kas atbalsta tevi smagos laikos...
 
Junas atbilde: Es pati, jo es slidoju priekš sevis. Vienmēr pienak moments, kad esi mentali izsmelts. Pat ja esi fiziski sagatavots, tu nevari izpildīt veiksmīgu trīsapgriezienu lēcienu, ja neesi mentali gatavs - tāda ir daiļslidošana. Kad esmu mentāli izsmelta, es jautāju sev - priekš kā es slidoju? Atbilde ir vienmēr viena un ta pati - priekš sevis! Es domaju, ka tad, ja zini, ko tu vēlies, tad palīdz tev pārvarēt visus smagos memontus un neveiksmes. Tas stabilizē tevi palīdz turpināt ceļu pretī sapnim.
 
Jautājums: Lietas, kuras es nekad nedarīšu...

Junas atbilde: Ir viena lieta - es vienmēr gribu būt pieticīga, nebūt lepna. Šo divpadsmit gadu laikā, kopš esmu sportiste, esmu vadījusi diezgn veiksmīgu dzīvi kā daiļslidotāja. Man mērķis ir nekad neaizmirst būt piezemētai, lai es nekad nezaudētu tās lietas, kuras esmu sasniegusi smaga darba rezultātā tikai kādas kļūdas dēļ, kāda neapdomīga lemuma dēļ. Vēl es nekad nebūšu mantkārīga, necentīšos par varītem iegūt vairak, neka man jau ir.
 
Tulkojums uz angļu valodu: riveredge un to varat atrast te
http://www.fsuniverse.net/forum/showpost.php?p=3129756&postcount=364
 
Un bonuss - Junas jaunā obligātā programma Giselle, fanes editēta versija no treniņiem - autors: yunar2rang
 
 


 
Skatījumu skaits: 1006 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Juna Kima | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 7
7 SCXD  
0
https://www.omgab.com/sands 샌즈카지노

6 SCXD  
0
Guy .. Excellent .. Amazing
.. I will bookmark your website and take the feeds also?I
am glad to search out a lot of useful info here in the put up,
we’d like work out more techniques on this regard, thank you
for sharing. https://www.omgab.com

5 SCXD  
0
https://www.bbdd66.com/gatsby 개츠비카지노

1 krista-zelnina  
0
Oh wow, Alby, šodien tu esi dikti čakli pastrādājusi, tik daudz tulkojumu! Ehh, es ar drīz ķeršos klāt, tik GP jāpabeidz rakstīt.

P.S - Tik sarunājam, ka turpmāk Yu-Na Kim lv versijā būs Juna Kim. Manuprāt, ka to "a" burtu mūsējie galā neizrunā.


2 sanda_donika  
0
Es, protams, uzreiz uztaisu tā, kā būtu atbilstoši latviešu gramatikai. Un - ja godīgi - tad pēc latv. gramatikas likumiem īpašvārdus latviski raksta tā, kā izrunā tos oriģinālvalodā, piemērojot to latviešu gramatikai - respektīvi, pieliekot galotni, lai var locīt. Bet kā vēlies - varu ar par Juna Kim viņu saukt... Ja godīgi, tad daudzus gadus atpakaļ valodniecīgā mans gada darbs bija par svešvalodu īpašvārdu lietošanu latviešu valoda, tapēc biki zinu. Mana vienīga problēma rodas, kad nezinu, kā konkrēto vārdu izruna taja oriģinālvalodā. LOL

3 krista-zelnina  
0
wahha, zini, viņas vārdam, tāpat kā mana uzvārdam, ir entās versijas. LV val atradu 3 - Juna Kim, Juna Kima, Kima Juna biggrin Bet nu jāvienojas par vienu. Tad ok, turamies pie LV pareizrakstības un atstājam tavu variantu Juna Kima wink Vispār, kad būs brīvāks brīdis mums jāuztaisa apkopojošs materiāls, kur norunājam kā šeit rakstīsim slidotāju vārdus smile Tam pašam Brī, LV izrunā gan Braiens, gan Brians biggrin

4 sanda_donika  
0
Jā, tas būtu vērtīgi noteikt kaut kādu sistēmu, kā lietot. Jo visur interneta kopumā katrs lieto kā grib un šajā ziņā valodniecības likumi ir gana brīvi, kā jau teicu. Piemēram, latviešu valodā Ramazoti jāraksta ar vienu "t", jo latviešu valodā līdzskaņi šajā gadījumā tik un tā izrunājas dubulti. Patiesībā līdzīgi ir ar Ādamu Riponu, kur latviski būtu jāraksta tikai viens 'P'. Bet ar Āzijas pārstāvjiem vispār sarežģīti. Pēc tradīcijas lielākajā Āzijas daļā vispār min ģimenes vārdu (jeb uzvārdu) pirmo un tad tikai personīgo (pirmo vārdu), tā ka principā Āzijā Junu visi sauc Kim Yun-a. Lasīju, ka pasi taisot, Juna ar gribējusi ierakstīt vārda latīnisko atšifrējumu Yun-a, jo tas tuvāks oriģinālam, bet nokļūdījusies un pasē ierakstījusi Yu-na. Bet bieži raksta arī vienkārši Yuna, jo Rietumu tradīcijā neatdala zilbes un uzsvarus ar domu zīmi. Bet vajadzētu novienoties un uztaisīt tādu kā sarakstu, kur vismaz daudzus populārakos ieliekam, kā mēs latviski tad viņus pierakstām. Es ar aziātiem centos un meklēju, kad pie šovien liku par All that skate, bet neesmu pārliecināta, ka viss ir pareizi.

Vārds *:
Email *:
Kods *: