Galvenie » 2011 » Aprīlis » 22 » Kevins Reinolds gatavojas PČ
18:42
Kevins Reinolds gatavojas PČ
Foto: The Canadian Press
 
2010.-2011.gada sezona līdz šim bijusi pārsteidzoša. Pieredzējušu sportistu neveiksmes mijas ar jaunu sportistu veiksmēm, PČ tiek pārcelts Japānas traģēdijas dēļ un pirmoreiz daiļslidošanas vēsturē obligātajā programmā tiek izlekti divi četrapgriezienu lēcieni. Tas bija Kanādas daiļslidotājs Kevins Reinolds (Kevin Reynolds), kas to paveica. DaiļslidošanaLV jau varat atrast vienu interviju ar šo jauno puisi ar tematisko ievirzi – Nākotnes zvaigznes. Es tiešām ticu, ka viņš būs nākotnes zvaigzne, jo viņam pietiek pašapziņas un nekaunības, viņš nebaidās izmēģināt visu, viņam ir drosme, viņam ir stabils četrapgriezienu lēcienā un viņš pie tā neapstājas. Viņam nepaveicās tikt uz pagājušā gada Olimpiādi Vankūverā, bet nu šogad "paveicās" braukt uz PČ Maskavā, jo, lai gan Nacionālajā čempionātā Kevins palika ārpus pjedestāla, cits daiļslidotājs – Šons Sojers (Shawn Sawyer) aizgāja un nu Kevins gatavojas Maskavai. Te jauna, neliela intervija ar viņu.
 
Intervētājs: Tu domāji, ka tev sezona beigusies pēc Četru Kontinentu Kausa. Pie kā tu sāki strādāt?
 
Kevins: Pēc Četru Kontinentu Kausa es atpūtos, paņēmu brīvdienas no slidošanas, lai sadziedētu gurna traumu, no kuras cietu kopš decembra. Četru Kontinentu Kausa īsajā programmā atkal satraumēju gurnu un, domājot, ka sezona beigusies, nolēmu, ka atpūta ir labākais, ko varu darīt, lai būtu formā uz nākamo sezonu.
 
Intervētājs: Kā un kad tu uzzināji, ka tev tomēr būs jādodas uz PČ?
 
Kevins: Es to uzzināju 28.martā, šķiet, ka tas bija dienu pirms ziņa kļuva publiska. Es pārbaudīju savu e-pastu un pamanīju vienu vēstuli no manas treneres Džoannas Makleodas (Joanna McLeod). Tajā viņa minēja, ka pastāv liela iespēja, ka es došos uz PČ. Mana pirmā reakcija bija: "Tam nebūs būt!” Tā, kā es atpūtos no ledus sakarā ar traumu, es nemaz negribēju doties uz PČ. Tajā pašā diena devos pie ārsta un viņš man deva atļauju atsākt treniņus. Pēc tam runāju ar savu treneri un mēs nolēmām, ka mēs gatavosimies PČ.

Intervētājs: Kā tev nācās pārkārtot, piemērot treniņu procesu, lai sagatavotos PČ?
 
Kevins: Es nekavējoties atsāku treniņus, bet sākumā tie bija viegli, pamazām tie kļuva arvien smagāki, līdz pat šai nedēļai.

Intervētājs: Kāds ir bijis lielākais izaicinājums, gatavojoties šim PČ?
 
Kevins: Ir bijuši daudzi izaicinājumi. Būt gatavam negaidīti īsā laika periodā vienmēr ir grūti, bet šogad papildus stress ir, jo atgriežos pēc atpūtas no ledus. Sagatavoties tik īsā laikā un praktiski no pašiem pamatiem ir bijis ļoti grūti, bet esmu apmierināts ar progresu. Vēl neesmu simtsprocentīgi gatavs, bet atgūstu enerģiju un pārliecību par sevi ar katru dienu, ko pavadu uz ledus.
 
Intervētājs: Tu veidoji vēsturi, kad Kanādas Grand Prix laikā īsajā programmā izleci divus četrapgriezienu lēcienus. Vai mēģināsi to atkārtot PČ?
 
Kevins: Nē, dažādu apstākļu dēļ neiekļaušu otro četrapgriezienu lēcienu īsajā programmā PČ. Tas ir sarūgtinoši man, jo mans mērķis šai sezonai bija sasniegt labus rezultātus PČ ar diviem četrapgriezienu lēcieniem īsajā programmā. Bet es apzinos, ka šobrīd manas iespējas ir limitētas un man jāņem vērā augstais risks mēģinājumā lēkt divus četrapgriezienu lēcienus.

Intervētājs: Vai vari dalīties savās domās sakarā ar Japānas situāciju un ko tagad pārdzīvo Japānas slidotāji?
 
Kevins: Kad Japāna piedzīvoja zemestrīci un cunami, sākumā man pat neienāca prātā, ka PČ norisi tas varētu iespaidot tik drastiski. Es domāju, ka biju tikpat ļoti šokēts, kā ikviens, kas redzēja Japānas postījumus un joprojām grūti noticēt tam, kas tur noticis. Biju priecīgs dzirdēt, ka ar visiem Japānas slidotājiem viss ir labi. Es zinu, ka visi viņus atbalstīs šajā PČ. Es lasīju par Juzuru Hanju (2010.gada Junioru Pasaules Čempions), kurš traģisko notikumu laikā bija Sendai apgabalā un cik ļoti tas viņu ietekmēja. Nespēju pat iztēloties, cik smagi tas viņiem bijis, gan slidotājiem, gan visiem japāņiem. Es ļoti ceru, ka Japana spēs atgūties.
 
 
Skatījumu skaits: 1074 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Kevins Reinolds, Pasaules Čempionāts 2011 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: