Galvenie » 2011 » Aprīlis » 26 » Kozuka uzvar vīriešu kvalifikācijas kārtā.
16:41
Kozuka uzvar vīriešu kvalifikācijas kārtā.
foto: icenetwork.com 2011
 
Takahiko Kozuka cer, ka viņa pārliecinošā uzvara kvalifikācijas kārtā dos viņa zemestrīces skartajai tautai kaut mirkli prieka.
 
"Es vēlējos slidot, lai dotu cilvēkiem drosmi," japāņu čempions sacīja. "Es biju nedaudz uztraucies, taču sajūtas bija labas. Man šķiet, ka es noslidoju labi."
 
Kvalifikācijas kārtā sacenstās 24 vīrieši, bet tikai 12 pievienojās tiem 18, kas obligātajā programmā jau iekļuva "pa tiešo". Kā jau tas tika gaidīts, Kozuka bija klasi augstāk par pārējiem, uzveicot zviedru Aleksandru Majorovu (Alexander Majorov) ar vairāk kā 28 punktu starpību. Mikels Brezina no Čehijas bija 3. vietā.
 
Plūsmaini kustoties Lista klavierkoncerta pavadījumā, Kozuka ar vieglumu izpildīja 8 trīsapgriezienu lēcienus. Viņa pirmais lēciens - četrapgriezienu tulups, tika tiesāts kā nepiegriezts, toties viņš izpildīja divus trīsapgriezienu akseļus, vienu no tiem trīs lēcienu kaskādē. Tāpat viņš ieguva 4. līmeņa atzīmes visās trijās piruetēs.
 
Lai gan iegūtie 165 punkti ir zem viņa sezonas rekorda 170, 43 par izvēles programmu, tomēr šis ir labs čempionāta iesākums.
 
"Mājās es aizvadīju labus treniņus, arī četrapgriezienu lēciens ir labā stāvoklī," sacīja Kozuka, kura mājvieta Nagoja (Nagoya) ir diezgan patālu no zemestrīces skartās valsts teritorijas.
 
Sākotnēji paredzēts marta beigās Tokijā, Pasaules čempionāts tika no sākuma atlikts, un pēc tam pārcelts uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu. Tāpat kā citi daiļslidotāji, arī Kozuka izdarīja dažas izmaiņas treniņos.
 
"Uz kādu brīdi es pārtraucu trenēties, un tad atkal atsāku," viņš teica. "Situācija ir mazliet apgrūtināta, pirms tam nekas tamlīdzīgs nebija atgadījies."
 
Nobuhiko Jošioka (Nobuhiko Yoshioka), Japānas komandas galvenā persona, uzsvēra, ka sagatavošanās ir bijusi grūta visiem daiļslidotājiem. "Vispirms, pēc atlikšanas, mūsu komandas motivācija bija zema, bet tā tas bija visiem sportistiem, ne tikai Japānas," viņš teica.
 
Lai godātu bojā gājušos, Japānas komandas locekļi pie treniņtērpu piedurknēm piesprauduši melnas lentes. Kā cieņu izrādošs elements, ir arī pie treniņtērpiem piestiprinātās uzlīmes ar uzrakstu "Mēs vienmēr esam ar jums" gan japāņu, gan angļu valodās. "Ne visi komandas slidotāji dzīvo tuvu zemestrīces skartajai teritorijai, tāpēc viņi ir drošībā, tomēr visi kā viens domā, ka viņiem kaut kas ir jādara šo pārējo cilvēku labā," stāsta Jošioka. "Viņi ir daiļslidotāji, tas, ko viņi dara, ir slido. Mēs šeit nolēmām visi apvienoties un nodot kādu ziņu." Pēc izvēles programmām, Sestdien, Jošioka pavēsīja, ka Japānas vīriešu daiļslidotāji, tajā skaitā Kozuka, Daisuke Takahaši un Nobunari Oda, cer doties auditorijā un saņemt uzmundrinošus novēlējumus, kā arī ziedojumus.
 
 
 
 
 
 
 
 
Skatījumu skaits: 1187 | Pievienoja: krista-zelnina | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
1 sanda_donika  
0
Malacīts. Nemaz nešaubījos. Domāju būs četrapgriezienu lēcieni sacensībās - gan jau tad piegriezīs.

Vārds *:
Email *:
Kods *: