Galvenie » 2011 » Aprīlis » 4 » Nākotnes zvaigznes: Kanādas lēcējmašīna Kevins Reinolds
00:17
Nākotnes zvaigznes: Kanādas lēcējmašīna Kevins Reinolds
foto: Frederic J. Brown/AFP/Getty Images
Intervija publicēta internetā 20.janvārī, 2011, bet tā ir īpaši aktuāla tieši tagad, pirms Pasaules Čempionāta, jo Kanādas daiļslidotājs Šons Sojers (Shawn Sawyer) paziņoja par aiziešanu no amatieriem un tāpēc Kevins Reinolds (Kevin Reynolds) brauks uz čempionātu Maskavā.
 
Viņš izlēca divus četrapgriezienu lēcienus īsajā programmā Kanādas Grand Prix un tādā veidā ierakstīja savu vārdu daiļslidošanas hronikās. Neslidošana Olimpiādē savās mājās viņam bija liela vilšanās, bet tagad viņš jau raugās nākotnē uz Soču Olimpiādi 2014.gadā. Viņš ir Kevins Reinolds, Kanādas daiļslidošanas uzlecošā zvaigzne.
 
Intervētājs: Tu veidoji vēsturi, kad Skate Canada laikā īsajā programmā izlēci divus četrkāršos lēcienus. Kā tu jūties šajā sakarā?
 
Kevins: Tas bija liels pārsteigums, jo tā bija pirmā reize, kad to mēģināju nozīmīgās sacensībās un viss izdevās lieliski. Bija ļoti aizraujoši paveikt to savas publikas priekšā un skatītāju reakcija bija lieliska. Tas bija brīnišķīgi. 
 
Intervētājs: Ko tu domā par savu uzstāšanos savā sezonas otrajā Grand Prix Parīzē, Trophée Eric Bompard?
 
Kevins: Viss sākās diezgan labi priekš manis. Es noslidoju lielisku īso programmu ar kaskādi četri-trīs un izlecu arī trīskāršo akseli, bet diemžēl atzīmes ierindoja mani tik zemu, ka nebija iespējas sacensties par medaļām, tāpēc bija grūti iedzīt izvēles programmā. Bet bija arī pozitīvs aspekts, kad tomēr saņēmu atbilstošas atzīmes par četrkāršo salkovu izvēles programmā, kā arī par trīskāršo akseli un trīskāršo tulupu. Esmu apmierināts ar to.
 
Intervētājs: Kāpēc četrkāršie lēcieni tev ir tik īpaši?
 
Kavins: Es toreiz apbrīnoju slidotājus Solfleiksitijā (Sault Lake City Olimpiāde 2002) - Pļušenko (Evgeni Plushenko), Jagūtinu (Aleksei Yagutin), Goēbelu (Timothy Goebel). Es gribēju lēkt četrapgriezienu lēcienus nakotnē un es priecājos, ka es esmu to sasniedzis. Es gribu sasniegt pastāvību, lai varu lēkt viņus visu laiku. Četrapgriezienu lēcieni ir mani mīļakie.
 
Intervētājs: Ar ko trīsapgriezienu lēcieni atšķiras no četru apgriezienu?
 
Kevins: Trīsapgriezienu ir daudz vieglāki tajā ziņā, ka nepaņem tik daudz enerģijas. Četrapgriezienu pieprasa daudz enerģijas un koncentrācijas, tie padara mani nogurušu gan fiziski, gan mentāli, tapēc ir tik grūti tos lēkt.
 
Intervētājs: Vai tu pavadi daudz vairāk laika gaisā, lēcot četrapgriezienu, nekā trīsapgriezienu?
 
Kevins: Es domāju, ka ilgums gaisā ir tikpat liels, atšķiība ir tajā, cik ātri tu rotē, cik lielu ātrumu tu spēj ģenerēt paceļoties.
 
Intervētājs: Kurš ir tavs mīļākais četru apgriezienu lēciens?
 
Kevins: Es iemācījos salkovu pirmo, kad man bija piecpadsmit, tāpēc tas ir mans mīļākais lēciens.
 
Intervētājs: Vai tu plāno pievienot jaunus četrapgriezienu lēcienus savam repertuāram?
 
Kevins: Es trenēju četrapgriezienu Ritbergeru un esmi diezgan aizrāvies ar to. Es novērtēšu progresu un varbūt iekļaušu to savās programmās sezonas gaitā. Es gribētu būt pirmais vīriešu slidotājs, kas izlecis četrapgriezienu Ritbergeru sacensībās. (interesanti, vai viņš to mēginās Maskavā? - tulkotājas komentārs). 
 
Intervētājs: Tu noteikti biji priecīgs, kad uzzināji, ka ISU jaunie noteikumi ļauj iekļaut divus četrapgriezienu lēcienus īsajā programmā - ar iepriekšējās sezonas noteikumiem tas nebūtu iespējams.
 
Kevins: Jā, tā man ir lieliska iespēja, jo mani četrapgriezienu lēcieni ir mans lielākais trumpis, labāki, nekā mans akselis. Tāpēc es gribēju izmantot iespēju, bet kā tas pierādījās Parīzē, tie ir riskanti un, ja neizpildi tos perfekti, zaudē daudz punktus.
 
Intervētājs: Pagājušogad bija aktuala diskusija par to, vai čempionam ir jālec četru apgriezienu lēcieni, vai ir iespējams kļūt par Olimpisko čempionu bez četru apgriezienu lēciena. Ko tu par to domā?
 
Kevins: Jaunā sistēma daudz nozīmīgāku lomu piešķīra slidojumam, piruetēm un kāju kustībām uz ledus, kad agrāk galvenā loma bija lēcieniem. Kā mēs to varam redzēt pēdējos gados salīdzinot ar 1998. un 2002., lēcieni ir kļuvuši vājāki spēcīgajiem slidotājiem, bet es domāju, ka lēcēji atkal iznāks priekšplānā, tāpēc domāju, ka nakotnē mēs redzēsim daudz vairak četrapgriezienu lēcienus.
 
Intervētājs: Kā ir ar citiem elementiem - vai tev patīk piruetes un soļi?
 
Kevins: Man patika piruetes, kad biju jaunāks, bet daži jaunie noteikumi, īpaši šīs sezonas, diezgan stipri ierobeži piruetes, mums jādara daudz dīvainu lietu, lai iegūtu punktus, tāpēc piruetes ir ļoti stingri regulētas un nav iespējams griezties tik ātri, cik vēlies. Es ceru, ka nākotnē piruetēm tiks piešķirta daudz lielāka brīvība, lai slidotaji varētu demonstrēt savas individuālās labākās piruetes. 
Intervētājs: Šogad tu slido pie klasiskās mūzikas izvēles programmā. Tas ir kaut kas jauns priekš tevi, vai ne?
 
Kevins: Pagājušā gada izvēles programma man bija pie Led Zeppelin mūzikas, tā ka jā - pāriešana uz klasisko mūziku šogad ir ļoti drastiska pārmaiņa, bet pagaidām man patīk. Man patīk brīvība, ko šī muzika dod un kā es varu to izpaust, sevišķi soļu celiņā un kopējā soļu horeogrāfijā. Vienmēr ir izaicinājums veikt augstakās klases tehniskos elementus un to visu priekšnesumā. Es ceru, ka sezonas beigās tehnika un programmas komponentes būs harmonijā un varēšu demonstrēt labu izvēles programmu.
 
Intervētājs: Vai tā bija tava ideja, slidot pie klasiskās mūzikas, vai arī kāds cits tev to piedāvāja?
 
Kevins: Kā parasti, mēs veicām izvēli kopā - treneris, horeogrāfs un es. Mēs izlēmām par labu klasiskajai mūzikai, jo gribējām izmēģināt ko savādāku Olimpiskā cikla sākumā.
 
Intervētājs: Pagājušogad tu neiekļuvi Olimpiskajā komandā. Vai vilšanās ir jau pārgājusi, vai arī joprojām sāp?
 
Kevins: Es biju ļoti, ļoti vīlies toreiz - Olimpiāde dzimtajā pilsētā - tāda iespēja rodas reizi mūžā un man nekad vairs nebūs šādas iespējas. Bet tas motivēja mani būt labākam, toreiz es izlecu savu pirmo četrapgriezienu Ritbergeru un man šķiet, ka tas lielā mērā notika pateicoties tam, ka netiku uz Olimpiādi. Tāpēc tagad skatos nākotnē uz Soču Olipiādi 2014.gadā un iespējams uz 2018.gada Olimpiādi.
 
Intervētājs: Vai sapņo par Olimpisko medaļu?
 
Kevins: Iespēja tādu iegūt ir tālā nākotnē, jebkas var notikt trīs gadu laikā, bet kādu dienu es gribētu kļūt par Pasaules Čempionāta un Olimpisko spēļu medaļas ieguvēju. Tāds ir mans mērķis - pārstāvēt Kanādu ar godu.
 
Intervētājs: Kā tu domā, kas tev nepieciešams, lai kļūtu par lielu čempionu?
 
Kevins: Mans vājais punkts šobrīd ir programmas komponentes, jo esmu klasificēts kā spēcīgs lēcējs, tapēc es domāju, ka turpināšu pilnveidot prezentāciju un slidojumu un ceru, ka kādu dienu spēšu sacensties ar augstākās klases slidotajiem.
 
Intervētājs: Vai esi nervozs pirms sacensībām?
 
Kevins: Kā slidotājs, kurs slido jaunās vērtēšanas sistēmas ērā - sacensības tiešām var būt ļoti nervus kutinošas, jo tu zini, cik daudz punktus tu liec uz spēles, izpildot četrapgriezienu lēcienus, un nepazaudēt programmas interpretāciju pēc lēcieniem tāpēc ir ļoti grūti. Tāpēc - jā - esmu nervozs pirms sacensībām, bet man šķiet pēdējos gados jau ir arvien labāk, manas uzstāšanās ir daudz konkurēt spējīgākas. 
 
 
Skatījumu skaits: 1723 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: nakotnes zvaigznes, Kevins Reinolds | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 2
2 krista-zelnina  
0
Hhaahhaha, Alby, man laikam tavs koments vairāk par pasu interviju patika biggrin Pēdējā laikā paldies Dievam lecienu nozīme un svarīgums sāk atgriezties, ja jau pat Čans to sāk iekļaut programmās. Tā ka, cerams, šis kāpums nesamazināsies, bet turpinās piesaistīt citus, un četrkāršie atkal būs topā, kā Jagudina laikā happy

1 sanda_donika  
0
Lai arī viņš pagājušogad slidoja PČ un ieguva 11-to vietu, turklāt slidoja pie Led Zeppelin (un hej - es ir Zepu fans!!! biggrin ), es Kevinu ta īsti ievēroju tikai pagājušajā rudenī Skate Canada internetā skatoties. Un - wow - viņš ir savdabīgs, bet es mīlu lēcienus daiļslidošanā laikam vairāk par visu un Kevins tiešām prot lēkāt. Ja godīgi, tad viņa pagājusā gada Zepu izvēles programma man patīk labāk, kā šogada. Bet īsā gan šogad labāka. Džekam ir 20 un ir prieks, ka viņš nepieķeras pie viena vienveidīga roķīgā stila, bet mēģina arī klaisko mūziku - turklāt - ja viņš sāks četrapgriezienu Ritbergeru lēkāt? Auč. Pārējiem ar nāksies mēģināt un mācīties. Un ko tas nozīmēs? Tas nozīmēs, ka četrapgriezienu lēciens neizmirs ar Čana tipa slidotājiem un soļu pārejām. Daiļslidošana tehniski turpinās attīstīties un tas ir sasodīti fantastiski!!! tongue

Vārds *:
Email *:
Kods *: