Galvenie » 2011 » Aprīlis » 12 » Noslēdzies PČ sinhronajā daiļslidošanā
00:05
Noslēdzies PČ sinhronajā daiļslidošanā

Diemžēl šāda disciplīna nav iekļauta Olimpiskajās spēlēs joprojām. Vēl pagājušonedēļ Olimpiskajās spēlēs iekļāva valstu komandu sacensības, kur katrā komandā viens vīriešu vieslidotājs, viena dāmu vienslidotāja, viens sporta un viens deju pāris. Daiļslidošanas interesantu un speciālistu populārākās izteiktais viedoklis interneta vidē pēc šīs Starptautiskās Olimpiskās Komitejas paziņojuma bija - kāda velna pēc tad sinhrono daiļslidošanu neiekļauj kā disciplīnu Olimpiādē, jo tas ir patiess komandu sporta veids. Un patiesībā ārkārtīgi grūts. Vienā komandā vismaz 14 daiļslidotāji (ja gadās traumas, bet tā komandas oficiāli sastāv no 16) un visi kustas maksimāli sinhroni un izpildi pietiekami daudz pietiekami sarežģītus tehnisko elementus. Pagaidām šīs disciplīnas svarīgākais turnīrs ir Pasaules Čempionāts, kurš vakar noslēdzās. Uzvarēja Somijas komanda Nr.1 un Somijas komanda Nr.2 palika otrā, bet ASV komanda nr.1 palika trešā. 

Čempiones (foto no ISU.com)

Šogad čempionāts norisinājās Somijā un nav nekāds pārsteigums, ka tribīnes bija pilnas. Pagājušā gada čempiones Somijas komanda nr.1 slidoja īso programmu "Brazīlijas karnevāls", kamēr Somijas komanda nr.2 slidoja "Būt itālim". Abu rezultāts pēc īsās programmas atšķīrās tikai par 1,27 punktiem. Komanda nr.1 bija vadībā. 
ASV komanda slidoja īso programmu pie mūzikas no filmu sērijas "Twilight". 
Viss top 5 noslidoja savas īsās pogrammas ārkārtīgi labā līmenī - 1.vietu no 4. vietas šķira vien 4 punkti. 
Līderes izvēles programmā nokļūdījās un saņēma sodu, bet vienalga kopumā saņēma daudz punktus par "Debesis vai Elle" interpretāciju. Somijas nr.2 komanda sastādīja nopietnu konkurenci komandai Nr.1 slidojot pie "Pirātu karalines". Bet saņēma arī soda punktu par starta kavēšanu. Preses konferencē vēlāk abas komandas atzina, ka savas publikas atbalsts ļoti palīdzējis. 

Zviedrijas komanda nr.1 slidoja programmu ar cirka tematiku un izvēles programmu sacensībā dabūja trešo vietu, bet pateicoties īsajā programmā iegūtajam pārsvaram ASV komanda nr.1 kopsummā tika pie bronzas medaļām. ASV nr.1 slidoja izvēles programmu pie mūzikas "Laipni aicināti uz burlesku". ASV komanda preses konferencē izteicās, ka ir ļoti laimīgas par iegūto medaļu Somijā, jo viņu trenere ir somiete. 
Nākamgad PČ sinhronaja daiļslidošanā notiks Gēteborgā, Zviedrijā. 
Šogad piedalījās 21 komanda un šis bija divpadsmitais pēc kārtas šāda veida čempionāts.
 
 
Skatījumu skaits: 1267 | Pievienoja: sanda_donika | Atslēgvārdi: Sinhronā daiļslidošana | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *: