Galvenie » 2011 » Aprīlis » 27 » Žubērs priecīgs, ka Čans savās programmās iekļauj četrapgriezienu lēcienu
11:14
Žubērs priecīgs, ka Čans savās programmās iekļauj četrapgriezienu lēcienu
foto: Reuters 2011

Par to, ka Patriks Čans (Patrick Chan) šosezon pievienojies četrapgriezienu lēciena komandā, vispriecīgākaias ir Čana konkurents Braiens Žubērs (Brian Joubert).

Čans "nolika" Žubēru pirms diviem gadiem, kad tas presess konferencē runāja par to, ka daiļslidošana tiek bojāta, jo neviens sportists vairs neuzņemās risku lēkst četrkāršos lēcienus. Žubērs jutās arī aizkaitināts pēc 2008. g. Pasaules čempionāta Gēteborgā, kad viņam priekšā aizsteidzās, un čempiona titulu ieguva Džefrijs Batls (Jeffrey Buttle), kura izvēles programmā nebija četrkāršā lēciena, bet bija pārākas programmas komponentes. 

Bet nu, Čans savā repertuārā "pa lielam" ir iekļāvis četrkāršo lēcienu, pēc tam, kad agrāk stāstīja, ka tāds neesot nepieciešams, lai uzvarētu - viens tiek plānots obligātajā programmā, savukārt izvēles programmā veseli divi.

"Ir labi redzēt Patriku mēģinām lēkt divus četrkāršos, vēl jo vairāk, ja tie tiek veiksmīgi izpildīti," stāsta Žubērs. "Tas ir labi pārējiem daiļslidotājiem. Tas ir labi tiesnešiem. Ja neviens to neizpildīs, arī pārējie daiļslidotāji lēks tikai vienkāršotus lēcienus. Sportā ir jābūt gatavam uzņemties risku. Protams, daži ir ieguvuši Olimpisko titulu, kā arī Pasaules titulu bez četrkāršā lēciena. Viņu slidojumi bija labi. Bet tas, kas lika man vilties, bija tas, ka viņi neuzņēmās risku."

Žubērs stāstīja, ka viņš "paciemojās otrā pusē" šīs sezonas Francijas Nacionālajā čempionātā, kad izvēles programmā neizpildīja nevienu četrkāršo lēcienu. "Tas ir ļoti viegli mentālā ziņā," viņš saka. "Arī fiziskā ziņā. Tev ir jākoncentrējas tikai uz trīskāršo akseli. Kad tu izvēles programmā lec četrkāršo lēcienu, tas visu apgrūtina, tas daudz ko maina. Lēcienam tiek patērēts liels daudzums enerģijas. Grūtāk ir arī tad, kad četrkāršo iekļauj obligātajā programmā."

Žubērs domā, ka 20-gadīgajam Čanam ir liels potenciāls kļūt par lielisku Pasaules čempionu. "Jā, bet viņš nav vienīgais. Vēl ir japāņu daiļslidotāji. Viņi arī ir ļoti, ļoti spēcīgi. Bet Patriks var būt divkārtējs, trīskātrējs [Pasaules čempions] un iespējams arī Olimpiskais čempions."


Skatījumu skaits: 1087 | Pievienoja: krista-zelnina | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 1
1 sanda_donika  
0
LOL. Nē, nopietni - LOL... hahahahahaha,,, biggrin

Vārds *:
Email *:
Kods *: