Galvenie » 2011 » Marts » 21
ISU prezidents Otavio Sinkvanta (Ottavio Cinquanta) beidzot devis vismaz kādas atbildes uz jautājumiem par Pasaules Čempionāta norisi. ISU ir devis laiku līdz otrdienai (rītdienai) valstu federācījām oficiāli iesniegt pieteikumus PČ 2011 organizēšanai.
 
Pirmkārt ir skaidrs, ka PČ nenotiks Āzijā, jo, pēc Sinkvanta vārdiem, "tas būtu pliķis sejā Japānai".
 
Turklāt Otavio paziņoja, ka: "Es ticu, ka čempionāts notiks aprīļa beigās vai maija sākumā Ziemļamerikā vai Eiropā".
 
Te uzreiz jāpiebilst, ka Kanāda neizrāda interesi organizēt čempionātu, ļoti iespējams tāpēc, ka 2013.gada PČ notiks Londonā, Ontario.
 
Sinkvanta cer, ka jaunā rīkotājvalsts būs oficiāli apstiprināta šo ceturtdien vai piektdien. Tāpat ir skaidrs, ka 2011. gadā Pasaules komandu Kauss nenotiks, bet 2012.gada aprīlī to organizēs Japānā.
 
Sinkvanta teica, ka gaida Krievijas un ASV ... Lasīt tālāk »
Skatījumi: 937 | Pievienoja: sanda_donika | Datums: 21.03.2011 | Komentāri (1)

Pēc astoņu mēnešu ilgas trenēšanās ārzemēs, 2010.gada Olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēja Juna Kima (Yuna Kim), fanu aprindās saukta arī par Karalieni Yunu (Queen Yuna), atgriezusies dzimtajā Korejā. Fani sagaidīja savu Karalieni un uzmundrināja ar ziediem un dāvanām. Juna atzina, ka esot tikpat labā formā, kā iepriekšējā gadā uz olimpiskajām spēlēm un neslēpa sarūgtinājumu par Pasaules Čempionāta pārcelšanu, tomēr izteica cerību, ka Japānai netiks nodarīti vēl lielāki zaudējumi, jo Japānas atkopšanās pēc dabas katastrofām ir svarīgāka par čempionātu.
 
 "Mentāli bija ļoti grūti, jo šī bija pēc-Olimpiādes sezona. Tomēr ar katru mēnesi mans spēks pieauga un manas progra ... Lasīt tālāk »
Attachments: Attēls 1 ·Attēls 2 ·Attēls 3
Skatījumi: 1099 | Pievienoja: sanda_donika | Datums: 21.03.2011 | Komentāri (0)

Pasaules Komandu Kauss (ISU World Team Trophy), kura norise bija paredzēta šī gada aprīlī Japānā, pārcelts uz nākamo gadu.
Pirmoreiz šādas sacensības notika 2009.gadā. 2010.gada sezonā šādu sacensību nebija. Šāds pasākums notika pateicoties Japānas daiļslidošanas iniciatīvai, lai aicinātu valstis gatavot spēcīgus slidotājus visās daiļslidošanas kategorijās. Sacensībās piedalās 6 valstu komandas, kuras sezonas laikā valstu kopvērtējumā uzrādījušas vislabākos rezultātus. Sacensības notiek sieviešu, vīriešu, pāru un deju pāru kategorijās. Sacensības notiek pēc Pasaules Čempionāta aprīlī. 2009.gadā uzvarēja ASV komanda, otro vietu ieguva Kanāda un trešo Japāna. Balvu fonds šajās sacensībās bija vesels miljons dolāru un šo naudas summu piešķīra Japānas daiļslidošanas federācija. Prieks, ka šīs sacensības nav vispār atceltas, bet oficiāli pārceltas uz nākamo gadu, jo tas ir ārkārtīgi interesants pasākums ar visiem pašiem labākajiem un valstu komandu garam ir liela n ... Lasīt tālāk »
Skatījumi: 976 | Pievienoja: sanda_donika | Datums: 21.03.2011 | Komentāri (0)

19.martā Takahiko pabeidza Čukio Universitāti (Chukyo University) Nagojā (Nagoya). Takahiko sarunā ar žurnālistiem teica, ka Japānas daiļslidotāji plānojot ledus šovu, kura visi ienākumi tiktu ziedoti Japānas tautai pēc zemestrīču un cunami postījumiem. Viņš teica, ka pēc pirmās vispostošākās zemestrīces sazinājies ar Mao Asadu un Daisuki Takahaši (Daisuke Takahashi), un citiem Japānas daiļslidotajiem un labdarības šovs ticis apspriests. Visi daiļslidotāji devuši piekrišanu dalībai šādā šovā. Datums vēl nav noteikts.
Par Pasaules čempionātu Takahiko atteicās runāt, kamēr nav oficiāla paziņojuma, uz kādu laiku čempionāts atcelts, bet teica, ka turpinās cītīgi trenēties.
 
Imformācijas avoti
Attachments: Attēls 1 ·Attēls 2 ·Attēls 3
Skatījumi: 1072 | Pievienoja: sanda_donika | Datums: 21.03.2011 | Komentāri (3)

Šodien ISU mājas lapā tika paziņots, ka Japānā čempionāts tomēr nenotiks. Iepriekš tika vēstīts, ka ISU gaida paziņojumu no Japānas slidošanas federācijas, vai Pasaules čempionātu būtu tomēr iespējams rīkot Japānā septembra beigās, vai oktobra sākumā. Diemžēl šodien saņemtajā paziņojumā Japānai nācies šo variantu noraidīt sakarā ar iepriekš nodarītajiem, kā arī jaunnodarītiem postījumiem dabas katastrofu dēļ.
 
ISU paziņojumā tiek minēts, ka tagad tiek izsvērti izdevīgākie piedāvajumi no citu valstu slidošanas federācijām, par iespējām rīkot čempionātu citā valstī. Piedāvājumu rīkot Pasaules čempionātu ir izteikušas Krievijas, Zviedrijas, ASV u.c. slidošanas federācijas. ISU aicina daiļslidošanas sabiedrību būt saprotošiem, kā arī solās turpmākajās dienās sniegt jaunus ziņojumus par esošo situāciju un jaunpieņemtajiem lēmumiem.
 
 
Skatījumi: 1015 | Pievienoja: krista-zelnina | Datums: 21.03.2011 | Komentāri (2)

"Kā vēsta «Kyodo», Starptautiskā Slidošanas asociācija (ISU) izskatīja iespēju čempionātu rīkot paredzētajā laikā, taču pieņēma lēmumu atcelt sacensības, jo vairākas valstis ieteikušas saviem pilsoņiem nedoties uz Japānu" (LETA 2011, ER).
Skatījumi: 1057 | Pievienoja: krista-zelnina | Datums: 21.03.2011 | Komentāri (0)